Новини

З наступного року бюджет Чернівців щорічно втрачатиме 55 мільйонів гривень

2019 рік – останній, коли частина акцизу на пальне надходить до місцевих бюджетів.

Бюджетний кодекс України передбачає, що 2019 рік є останнім роком, коли місцеві бюджети отримують 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на її територію пального. У зв’язку з цим з 2020 року бюджет Чернівців щорічно втрачатиме близько 55 мільйонів гривень. Про це повідомляє офіційний сайт Чернівецької міської ради.

Крім того, з 1 січня 2020 року розпочнеться поетапне збільшення оплати праці педагогам. Для забезпечення такого підвищення з міського бюджету додатково необхідно спрямувати 42,8 мільйона гривень.

Враховуючи це, Чернівецька міська рада звернулася до голови Верховної Ради та прем’єр-міністра. Дмитра Разумкова та Олексія Гончарука зокрема просять, аби у проєкті держбюджету на 2020 рік підтримали норму про зарахування частини акцизу на пальне до місцевих бюджетів. Також пропонують збільшити обсяг освітньої субвенції бюджету Чернівців на 99,8 мільйонів.

Вам буде цікаво: Про що говорив прем’єр-міністр у Чернівцях. Фото

Крім того, міська рада просить забезпечити оплату з держбюджету гарантованих державою пільг, зокрема пільг на проїзд та послуги зв’язку. Потреба в них на 2020 рік у Чернівцях складає відповідно 76,7 та 1 мільйон гривень.

 

Коментарі