Новини

Золоті оплески. У Чернівцях зіграли виставу «Перемудрувати». Фото

В основі сюжету – історія про те, як спритні наймити, закохані в старших доньок своїх хазяїв, ошукують їх, спрямовуючи вчинки на користь своїм інтересам.

27 жовтня на сцені муздрамтеатру ім. О. Кобилянської виступив Закарпатський обласний театр драми та комедії (м. Хуст) із музичною комедією фарсом на дві дії «Перемудрувати» (за мотивами п’єси М. Кропивницького «Пошились у дурні»).

На сцені разом з акторами виступав і режисер-постановник В’ячеслав Давидюк.

Старий жарт на новий лад для легкого невимушеного відпочинку. В основу комедії ліг сюжет про те, як спритні наймити, закохані в старших доньок своїх хазяїв, ошукують їх, спрямовуючи вчинки на користь своїм інтересам.

Музична складова вистави, безперечно, якнайкраще розкривала тло для розвитку подій, а «комедія-фарс» дозволяла не обмежувати політ фантазії як у сценографії, так і у вбранні персонажів.

Нагадаємо, що фестиваль «Золоті оплески Буковини» триватиме до 30 жовтня. Сьогодні, 28 жовтня, на сцені муздрамтеатру виступить Коломийський академічний обласний український театр ім. І. Озаркевича з виставою «Рятуйте, мене женять».

На будь-які хитрощі піде мати, аби одружити свого сина. А ще якщо спільницею є майбутня наречена… Потрапляє впертий кавалєр у такі хитросплетіння вдало придуманої інтриги – і прощай кавалєрка! Шлях один – під вінець! У виставі ви знайдете все: добрий гумор, павутину інтриг, а, може, й рецепт матерям, чиї cини засиділися у холостяках.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі