Афіша, Новини

13 різних комедій. Програма та опис вистав фестивалю «Золоті оплески Буковини»

14-й театральний фестиваль проходитиме з 19 по 30 жовтня.

19 жовтня у Чернівцях стартує XIV фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини». Впродовж дванадцяти днів івано-франківський, херсонський, донецький, львівський, хмельницький, закарпатський, київський та театри з Румунії зіграють для чернівчан 13 вистав. Початок щодня о 18:30 у Чернівецькому академічному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської.

Так, у перший день фестивалю до Чернівців із двогодинною комедією «Жіноча логіка» приїде Черкаський музично-драматичний театр.

Це реалії нашого сучасного життя-буття, коли одинокі серця в пошуках своєї половинки вдаються до екстрасенсорики, ворожок, неймовірних психологічних штукарств, а в результаті серце підказує правильний шлях до щастя, комедія на 2 дії.

20 жовтня Чернівецький театр покаже фарс на дві дії «Скапен-штукар».

Енергійний, відважний і вправний, але водночас спритний, хитрий і розважливий, який не зупиниться ні перед чим, щоб досягти мети. І головне — зробить це весело і з усмішкою, бо надзвичайний жартівник, який уміє створити ефекти, розраховані на те, щоб вразити уяву багатьох. Саме таким є Скапен — головний персонаж відомої п’єси французького комедіографа 17-го століття Мольєра. Допомогти закоханим тоді, коли родичі проти їхнього шлюбу? — Будь ласка! Помирити батьків і дітей? — Немає проблем! Добути молодятам фінансову незалежність? — Дрібниці! А головне зробити це так, щоб врешті-решт усі були задоволені, а самому тим часом, замість побоїв і докорів, отримати визнання і нагороду. Після його витівок немає жодних сумнівів, що наш герой здатен ще на безліч інших штук, а все через те, що він Скапен-штукар!

Івано-Франківський національний академічний драматичний театр 21 жовтня зіграє мюзикл на дві дії «Гуцулка Ксеня».

До Ворохти зі США прибувають українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині «свідому українку» й одружиться з нею.

22 жовтня Херсонський театр покаже музичну комедію на дві дії «Зірка кохання».

Доля об’єднує двох жінок, які різні та схожі водночас. Сирена – самовпевнена, непередбачувана, багата та зухвала, яка у прямому сенсі вибилася “з грязі у князі”. Вікторія – інтелігентна, вразлива вчителька, якій не щастить у коханні. В серця жінок увірвався «Молодий козеріг», який виявився зовсім не тим, на кого чекала власниця квартири…

Донецький драмтеатр зіграє 23 жовтня комедію на дві дії «Боїнг боїнг».

Бернар влаштував собі райське життя на землі: три красуні-стюардеси – чарівна француженка, романтична німкеня і життєрадісна американка – змінюють одна одну в його обіймах строго відповідно до графіка прильотів-відльотів.

А 24 жовтня в Чернівцях виступить Львівський драмтеатр – «Циліндр».

Дві подружні пари, щоб віддати борг за квартиру, придумали нехитру схему – обманювати перехожих чоловіків, заманюючи їх у пастку красою жіночої постави. Але навіть ідеальний план може мати збій, що призводить до скидання масок. Маски – це так по-італійськи.

Театр Одеон (місто Бухарест) привезе до Чернівців 25 жовтня моновиставу на одну дію «Наполовину пісня» (румунською мовою).

Життя Франчески від 5 до 33-х років – історія часів, яка показує покоління. Вона у 9-ти картинах, кожна з яких охоплює вік, Всесвіт, подію між тими, хто має значення, і хто може сформувати або розбити долю. Актрису Анду Салтелечі критики назвали «жіночим одкровенням».

26 жовтня у Чернівцях виступить Хмельницький академічний обласний музично-драматичний театр ім. М. Старицького з виставою «Приборкання норовливої».

Претенденти на руку молодшої з сестер Б’янки знаходять для старшої Катарини нареченого Петруччо, який заради приданого готовий одружитися на кому завгодно. Але для шлюбу необхідна згода норовливої дівчини…

Закарпатський обласний театр драми та комедії (м. Хуст) покаже 27 жовтня музичну комедію фарс на дві дії «Перемудрувати» (за мотивами комедії М. Кропивницького «Пошились у дурні»).

Старий жарт на новий лад для легкого невимушеного відпочинку. В основу комедії ліг сюжет про те, як спритні наймити, закохані в старших доньок своїх хазяїв, ошукують їх, спрямовуючи вчинки на користь своїм інтересам.

28 жовтня до Чернівців приїде Коломийський академічний обласний український театр ім. І. Озаркевича з виставою «Рятуйте, мене женять».

На будь-які хитрощі піде мати, аби одружити свого сина. А ще, якщо спільницею є майбутня наречена… Потрапляє впертий кавалєр у такі хитросплетіння вдало придуманої інтриги – і прощай кавалєрка! Шлях один – під вінець! У виставі ви знайдете все: добрий гумор, павутину інтриг, а, може, й рецепт матерям, чиї cини засиділися у холостяках.

29 жовтня у Чернівцях виступить ще один колектив із Румунії – Театр Александру Давіла (м. Пітешть) із виставою «Бурхлива ніч».

У день закриття фестивалю, 30 жовтня, Національний академічний український драматичний театр імені Івана Франка запрошує на слідчий експеримент на одну дію «Момент кохання».

Кохання… прекрасне і водночас ефемерне почуття, що може врятувати життя чи згубити навіки. На тернистих життєвих шляхах шукають люди це почуття, заглядаючи в очі всім перехожим. Ніколи не знаєш, де зустрінеш своє кохання, ніколи не знаєш, коли його втратиш. І лиш усвідомлюючи це, ти починаєш жити на повну, цінуючи кожен момент життя. У виставі звучать пісні Святослава Вакарчука.

Квитки на вистави можна буде придбати в касі або ж на сайті театру. Їхня вартість – від 100 до 300 гривень.

Коментарі