Новини

В Україні ввели купюру номіналом 1000 гривень

Банкнота блакитного кольору, на лицьовому боці зображено портрет Володимира Вернадського, а на іншому  будівля Національної академії наук України.

фото Нацбанку України

Сьогодні, 25 жовтня, Національний банк України випустив в обіг банкноту номіналом 1000 гривень. Наразі це найбільший номінал гривні, повідомляють на сайті Нацбанку України.

«Ця банкнота тепер є дійсним платіжним засобом на території України, нею можна вільно розрахуватися у торговельній мережі або зробити внесок чи вклад у банку. Банкнота 1 000 гривень – це найвищий номінал, який сьогодні має наша національна валюта. Тому вона надійно захищена. Ця банкнота містить понад 20 сучасних елементів захисту від підроблення, зокрема два сучасних оптично-змінних елементи. Кожен може самостійно перевірити її справжність», зазначив Яків Смолій.

Читайте також: До Чернівців привезли зразок купюри номіналом 1000 гривень

Так, повертаючи банкноту в руках, легко перевірити її найсучасніший елемент захисту – оптично-змінний елемент SPARK у вигляді квітки-кристалу, який має поступово змінювати колір від золотистого до нефритового і навпаки.

«Першу партію нових банкнот номіналом 1000 гривень у межах 5 млн штук розподілено між підрозділами Національного банку України в регіонах. Банки від 25 жовтня 2019 року зможуть отримувати її та своєю чергою забезпечувати українців такими новими банкнотами», — повідомили у Нацбанку.

фото Нацбанку України

Банкнота блакитного кольору, на лицьовому боці буде зображено портрет Володимира Вернадського, а на іншій  будівля Національної академії наук України.

За розміром і кольором банкнота номіналом 1000 гривень буде відрізнятися від інших номіналів, що допоможе українцям легко її визначати. Розмір нової банкноти становить 75 на 160 міліметрів. Основний колір — блакитний.

 

Коментарі