Новини

Зручний громадський простір та система підземного збору сміття. Топ проєктів бюджету участі чернівчан

«Шпальта» знайомить вас зі ще п’ятьма ініціативами, які ви можете підтримати для подальшої реалізації проєктів у місті.

24 жовтня у Чернівцях завершується голосування за проєкти «Бюджету ініціатив». Цьогоріч у голосуванні беруть участь 94 таких.

Сьогодні пропонуємо вам ознайомитися зі ще п’ятьма ініціативами, які ви можете підтримати для подальшої реалізації проєктів у місті.

Читайте також: Резиденція молоді, кімната матері та майданчик для вигулу собак. Топ 5 проєктів на бюджеті участі

Встановлення системи підземного збору та зберігання сміття з підйомним механізмом

Автор проєкту — Олександр Барашков. 
Бюджет — 2 995 354 грн.

Проєкт передбачає облаштування системи підземного зберігання та збору сміття з підйомним механізмом для покращення екології та благоустрою міського середовища.

Основною метою проєкту є облаштування зон на вулиці Достоєвського 3, 3-А (1 шт.), проспект Незалежності, 92-А (2 шт.), проспект Незалежності, 88-А (1 шт.), проспект Незалежності, 92-Б (1 шт.), вул. Небесної Сотні, 4-В (гуртожиток №6) (1 шт.) іноваційними підземними сміттєвими контейнерами для збору паперових, біологічних, пластикових та інших побутових відходів. Цей проєкт вирішить проблему нестачі вільного простору, розповсюдження неприємних запахів та забруднення навколишнього середовища відходами. Встановлення підземних контейнерів сприятиме покращенню благоустрою міського середовища завдяки ергономічності та екологічності. 

Проголосувати за проєкт №92 можна тут.

Фотопроєкт «Ті, що світять»

Авторка проєкту — Олександра Терешонкова.  Бюджет — 42 570 гривень.
Це буде разовий проєкт на 7 днів. Під час заходу представлять фотовиставку з фотографіями дітей з особливими потребами та інклюзивний майстер-клас для всіх охочих.
«Однією із найголовніших цілей проєкту є соціалізація дітей з особливими потребами.
У нашому місті діти та підлітки з інвалідністю — не рідкість. Але де вони всі? Насправді сидять удома, соромлячись себе, адже коли вони виходять, то зіштовхуються з несприйняттям та щонайменше косими поглядами. Але вони мають бути так само любимі, як і будь-які інші діти! Їхні таланти та здібності не уступають багатьом іншим, і це те, що вартує уваги. Завдяки проєкту діти зможуть відчути себе у якомусь сенсі почутими, побаченими і розумітимуть, що вони так само, як і інші люди, можуть відвідувати громадські місця без сорому», — заначає авторка проєкту.
Підтримати проєкт № 77 можна тут.

«Зручний громадський простір — комфорт для пацієнтів»

Авторка проєкту — Наталія Калмикова.
Бюджет — 645 120 грн.

«У центрі вже впроваджено багато послуг, які роблять його відвідування більш комфортним. Однак візит до лікаря починається з прилеглої території, зручної автостоянки, критого місця для зберігання візочків наших найменших відвідувачів та ігрового простору. Наш проєкт передбачає повне переоформлення простору навколо нашого центру, а саме: облаштування зручного заїзду на територію, автостоянку на 5-6 паркомісць, дитячий ігровий простір зі штучним покриттям, висадку нових зелених насаджень, сучасне освітлення. Як результат, ми отримаємо новий громадський простір, який приноситиме радість та задоволення нашим відвідувачам», — ідеться в описі.

Номер проєкту — 41. Проголосувати та ознайомитися можна за посиланням тут.

«Подих життя — шанс на життя»

Автор проєкту — Денис Колюбакін
Бюджет — 2 560 000 грн.

Цей проєкт створений з метою забезпечення виживання важкохворих дітей, які народжуються на базі міського клінічного пологового будинку №1 та перебувають у відділенні інтенсивної терапії новонароджених.

«Допомогти дітям, які потребують штучної вентиляції легень,  створити необхідні умови для якісного життя в подальшому, можливо, лише поєднанням якісного реанімаційного обладнання та використанням сучасних методик виважування важкохворих новонароджених», — пише автор.

Детальніше ознайомитися з проєктом №81 можна тут.

Облаштування стадіону для пляжних видів спорту

Автор проєкту — В’ячеслав Цуркан.
Бюджет — 1 690 000 грн.

Автор проєкту пропонує облаштувати цей об’єкт на вулиці Парковий проїзд, 10-А в стадіон із піщаним покриттям для пляжних видів спорту (пляжного волейболу, футболу, регбі, гандболу тощо). 

«Одного майданчика на місто явно недостатньо. Тому і виникла ідея реконструювати закинутий спортивний майданчик у майданчик із піщаним покриттям. Це дасть змогу жителям міста долучатися до занять спортом, проводити різноманітні змагання від місцевого рівня до етапів Чемпіонату України з пляжного волейболу, проводити тренування дитячих та дорослих команд. Наявність площадки з піщаним покриттям буде цікава і містянам, які люблять пляжний футбол, спортсменам та клубам для проведення тренувань на відкритому повітрі».

Номер проєкту — 44.
Більше інформації про проєкт тут

Минулого разу «Шпальта» знайомила вас із такими проєктами, як «Доступний сучасний транспорт у сучасному місті», «Облаштування майданчика для збирання та сортування побутового сміття, Героїв Майдану-Комарова», «Сучасна їдальня для школи №4», «Сучасний парк відпочинку на Гравітоні» та «Інтраопераційний рентген-апарат (С-дуга) для КУ МЛ № 1, Міський центр вертебрології».

 

 

Коментарі