Новини

Резиденція молоді, кімната матері та майданчик для вигулу собак. Топ 5 проєктів на бюджеті участі

Щотижня «Шпальта» знайомитиме вас із п’ятьма ініціативами, які ви можете підтримати для подальшої реалізації проєктів у місті. 

Фото ілюстративне “Резиденція молоді”

10 жовтня у Чернівцях розпочалося голосування за проєкти «Бюджету ініціатив». Цьогоріч чернівчани подали таких 104, з них 94 беруть участь у голосуванні. Триватиме воно до 24 жовтня.

Щотижня «Шпальта» знайомитиме вас із п’ятьма ініціативами, які ви можете підтримати для подальшої реалізації проєктів у місті. 

 

«Резиденція молоді» (облаштування молодіжного центру)

Автор проєктуОлександр Гуляєв.
Бюджет – 665 757 гривень.
В описі проєкту автор зазначає, що молодіжний центр – це одна з форм організації роботи, що дає можливість молоді розділити дозвілля з іншими, задовольнити свої інтереси та розвинути власні таланти. Місце – вільне від дискримінації за будь-якими ознаками, де особлива увага приділяється інклюзивності.
Завдання центру:
1) популяризація стандартів європейської молодіжної політики і роботи з
молоддю в Україні, освітньої філософії та підходів відповідно до рекомендацій Ради Європи та Європейського Союзу;
2) створення умов для творчого розвитку особистості, інтелектуального
самовдосконалення та лідерських якостей у молоді;
3) популяризація здорового способу життя молоді;
4) сприяння працевлаштуванню молоді та зайнятості у вільний час, молодіжному підприємництву.
У «Резиденції молоді» БУР спільно з небайдужими чернівчанами зробили ремонт, щоправда, для повного функціонування необхідно ще облаштувати декілька зон: лекторій, коворкінг, лаунч зону та технічну.
Номер проєкту – 62. Більше про нього ви можете дізнатися та проголосувати тут.

Кімната матері та дитини у парку «Жовтневий»

Авторка проєкту – Ганна Ілащук.
Бюджет – 699 999 грн.

Мета проєкту – створення комфортних умов для батьків із малими дітьми, осіб з інвалідністю та покращення якості відпочинку в парку. Передбачається створення каркасного будиночка для зручного відпочинку відвідувачів парку «Жовтневий». Усі батьки зможуть у зручних умовах змінити дитині підгузник, мамі легше буде погодувати малюка, зводити його в туалет та комфортніше самій відвідати туалетну кімнату, не хвилюючись за дитячий візочок. Детальніше тут.

Номер проєкту – 66.

Студентські зупинки

Автор проєкту – Віталій Кіндзерський. 
Бюджет – 634 016 грн.

«Метою проєкту є облаштування чотирьох зручних критих зупинок громадського транспорту для жителів міста. Цей проєкт дозволить забезпечити мешканців зручними критими зупинками з місцями для сидіння, смітниками та освітленням у темну пору доби. Наразі 3 із 4 запропонованих зупинок громадського транспорту носять лише умовний характер. Їхнє місце в окремих випадках позначене лише знаком», – ідеться в описі проєкту.

Номер проєкту – 53.

Більше тут.

«Майданчики для вигулу собак»

Автор проєкту – Артем Жук.
Бюджет – 3 000 000 грн.

Облаштування сучасних майданчиків для вигулу собак призначене для щоденного вигулу домашніх улюбленців. Майданчик буде обладнаний снарядами, призначеними для щоденної підтримки домашніх улюбленців у здоровій фізичній формі. Зокрема будуть змонтовані такі снаряди, як трамплін, бар’єри, тунелі тощо. Більше про проєкт тут

Номер проєкту – 100.

«ЕкоПроспект»

Автор проєкту – Олег Чорний 
Бюджет – 699 153 грн

«Облаштування сучасного майданчика з підземними смітниками є важливий для мікрорайону проспект Незалежності. В мікрорайоні проживає більше тисячі сімей, які щодня виносять сміття на непривабливу, недоглянуту локацію відкритих смітників. Собаки, безхатьки створюють хаос та безлад довкола них. Розірвані пластикові пакети літають по всьому району, сморід приваблює мух та гризунів. Цю щоденну проблему вирішать підземні смітники. Безпечні, охайні, з системою пожежогасіння, з індикаторами наповнення контейнерів, облаштовані тротуарною плиткою», – пише автор проєкту.

Номер проєкту – 83.

Підтримати та дізнатися більше про проєкт можна тут.

Нагадаємо, що віддати свій голос можна за один великий бюджетний проєкт, один великий громадський проєкт, один малий бюджетний проєкт та один малий громадський проєкт.

Голосувати можуть громадяни, які зареєстровані та проживають на території міста Чернівців та яким виповнилося 14 років (за пред’явлення паспорта громадянина України, для власників ID-карток необхідно мати при собі довідку з чернівецькою пропискою).

 

 

Коментарі