Новини

У Чернівцях з’явився новий мурал. Фото

Ідея автора полягає у тому, аби показати своє бачення нинішньої економіки України, в якій талановиті люди з дипломами вишів не працюють за спеціальністю та виїжджають за кордон. 

У Чернівцях з’явився новий стінопис. Цього разу мураліст Сергій Лисюк на вулиці Садовій, 3 (біля автостанції) зобразив невеличку композицію − руки дівчини, що тримають дві книжки, а над ними − їжу відомого фастфуд-закладу. Над роботою художник працював трохи більше трьох днів. За його словами, малюнок під умовною назвою «Гарантоване працевлаштування піля вишу» − його бачення нинішньої економіки України. Країни, в якій талановиті люди з дипломами не працюють за спеціальністю та масово виїжджають за кордон.

«Книжки − це два романи: «1984» Джорджа Орвелла та «451 градус за Фаренгейтом» Рея Бредбері. Це відсилання на всі нинішні антиутопії, це моє бачення України. По сусідству з малюнком немає будинків, ця стіна належить кафе. А з власником я домовився, тому проблем не повинно бути. Але якщо малюнок спіткає доля Боба Марлі, то я готовий відновлювати, вже уявляю, як це зроблю. Але, як сказав геніальний художник Бенксі, щойно художник відійшов від картини, то робота йому не належить. Тому може бути все, що завгодно», — розповів Сергій.

Нагадаємо, раніше Сергій у пасажі на Гагаріна, 14 зобразив репродукцію картини Густава Клімта «Три віки жінки».

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі