Новини

Доступний транспорт та Сучасна їдальня. Топ проєктів на бюджеті участі

«Шпальта» знайомить вас зі ще п’ятьма ініціативами, які ви можете підтримати для подальшої реалізації проєктів у місті.

У Чернівцях триває голосування за проєкти «Бюджету ініціатив». Цьогоріч чернівчани подали таких 104, з них 94 беруть участь у голосуванні. Минулого разу «Шпальта» знайомила вас із такими проєктами, як «Резиденція молоді», «Кімната матері та дитини у парку «Жовтневий», «Студентські зупинки», «Майданчики для вигулу собак» та «ЕкоПроспект». Нагадаємо, що проголосувати за проєкти можна до 24 жовтня.

Сьогодні пропонуємо вам ознайомитися зі ще п’ятьма ініціативами, які ви можете підтримати для подальшої реалізації проєктів у місті.

«Доступний сучасний транспорт у сучасному місті»

Авторка проєкту – Галина Гродецька. Бюджет – 699 999 гривень.

Мета проєкту – створити доступний транспорт як основу для інклюзивного простору. Для цього авторка пропонує встановити в громадському транспорті зовнішні інформатори маршруту, систему текстового та звукового оповіщення зупинок у салоні.
«Усі мешканці нашого міста зможуть безперешкодно потрапити до потрібного об’єкта, підприємства, установи чи організації, бо сучасні технології будуть працювати на нас, і кожен маршрут та зупинка транспортного засобу будуть оголошуватися через звукові інформатори та систему текстового повідомлення для нечуючих», – зазначає Галина Гродецька.
Детальніше про проєкт номер 7 можна дізнатися тут.

«Облаштування майданчика для збирання та сортування побутового сміття, Героїв Майдану-Комарова»

Автор проєкту – Андрій Низовий.
Бюджет – 143 186 грн.
«Мета проєкту полягає в облаштуванні спеціально відведеного контейнерного майданчика для роздільного збирання побутових відходів мешканців прилеглих будинків та запобігання незаконному скидуванню сміття від магазинів і третіх осіб. А також закупку трьох контейнерів для роздільного збору (папір, скло, метал) та озеленення задньої частини майданчика», – зазначає автор проєкту.
Більше про проєкт №22 тут

«Сучасна їдальня для школи №4»

Автор проєкту – Михайло Максимюк.
Бюджет − 2 999 832 грн.

В описі проєкту автор зазначає, що капітальний ремонт харчоблоку і їдальні в школі №4 не робили більше 30 років. Кухонне обладнання, вентиляційна система, посуд – все потребує заміни. Санітарний стан приміщень – незадовільний. Щороку комісія під час прийняття школи до навчального процесу занотовує в акті про необхідність капітального ремонту.

Якщо проєкт реалізують (оновлять і модернізують харчоблок і їдальню), то тут, окрім учнів та вчителів, зможуть харчуватися всі чернівчани. 

Ознайомитися та проголосувати за проєкт можна тут. Номер – 63.

«Сучасний парк відпочинку на Гравітоні»

Автор проєкту – Андрій Бундз.
Бюджет – 2 996 000 грн.

Ділянка між вулицею Руською та Бориспільською вже багато років у занедбаному стані. Тому автор пропонує на цьому місці зробити сучасний парк із зеленими насадженнями, лавицями, дитячим майданчиком, облаштувати місця для відпочинку та прогулянок батьків із дітьми. Дізнатися більше про проєкт під номером 61 можете тут.
 

«Інтраопераційний рентген-апарат (С – дуга) для КУ МЛ № 1, міський центр Вертебрології»

Автор проєкту – Олександр Карлійчук.
Бюджет – 3 000 000 грн.
Опис проєкту 
«Близько 43% жителів міста страждають на захворювання хребта, суглобів, периферичної нервової системи різного ступеня важкости. З них кожен шостий потребує малого і/або великого оперативного втручання. Без рентген-навігації просто неможливо здійснити певні види лікувальних блокад, провести діагностичні пункції, які допомагають диференціювати низку запальних захворювань та пухлин хребта. Без С-дуги «очей» хірурга не можливо встановити стабілізувальні системи та імпланти, проводити сучасні мініінвазивні втручання. Рішенням цієї проблеми є придбання С-дуги (Siemens, Phillips тощо) коштами міського бюджету, адже для лікарні така сума не підйомна».
С-дуга потрібна для проведення оперативних втручань у пацієнтів із хворобами та пошкодженнями хребта, спинного мозку, кісток і суглобів, встановлення металоконструкцій, мініінвазивних операцій, діагностично-лікувальних блокад та пункцій.
Більше про проєкт №50 тут.

Нагадаємо, що віддати свій голос можна за один великий бюджетний проєкт, один великий громадський, один малий бюджетний та один малий громадський проєкт.

Голосувати можуть громадяни, які зареєстровані та проживають на території міста Чернівців та яким виповнилося 14 років (за пред’явлення паспорта громадянина України, для власників ID-карток необхідно мати при собі довідку з чернівецькою пропискою).

 

Коментарі