Новини

Чернівецька письменниця розпочала акцію для допомоги хворим діткам

Христя Венгринюк перераховуватиме 20% коштів, виручених із продажу власних книжок, у відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої лікарні.

Фото Minnie Zhou, unsplash.com

У Чернівцях благодійний фонд «Відкриті очі» організував акцію зі збору коштів на медичне обладнання у відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні (вулиця Руська, 207-А). До хорошої ініціативи долучилася і чернівецька письменниця. Христя Венгринюк перераховуватиме 20% коштів, виручених із продажу власних книжок, у відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої лікарні. Про це авторка написала на своїй фейсбук-сторінці.

«У нас заплановані різні акції та заходи, які намагатимемося організувати якнайкраще, але також хочу долучити й свої книжки до цієї допомоги. Поки ми готуємо більші акції, я починаю допомагати і своєю творчістю. Отже, якщо Ви в мене замовляєте мої книжки (будь-які), то 20% з книжок йтимуть на обладнання, яке закуплять у відділення для новонароджених діток із патологіями Чернівецької обласної дитячої лікарні, що на вулиці Руській, 207. Автори у видавництва можуть отримати книги дешевше, тому такий крок не складає великої проблеми. А ви за таку ж ціну можете допомогти новонародженим. Пишіть мені! Давайте передамо діткам трішки любові та тепла. Це нам нічого особливо не вартує, але добра справа робитиметься», – написала Христя Венгринюк.

Станом на 17 жовтня благодійники зібрали понад 135 тисяч гривень із необхідних 515. Долучитися до благодійної ініціативи може кожен, пожертвувавши кошти на сайті організації.

Надання оперативної допомоги впливає на тривалість курсу лікування, що може сягати декількох місяців. Суттєво скоротити цей період, підвищивши оперативність та ефективність терапії може сучасне медичне обладнання, якого зараз у лікарні немає, а потреба в ньому є критичною:

  • пульсоксиметр;
  • шприцевий насос;
  • відкрита система інтенсивної терапії.

Перевагою цього обладнання є те, що для його використання не потрібно спеціально облаштованого приміщення, воно є повністю мобільним, а отже, його можна застосовувати в наявних умовах відділення, підвищуючи ефективність та оперативність надання медичної допомоги немовлятам, одразу після передачі обладнання лікарям і проведення необхідного навчання щодо його експлуатації.

 

Коментарі