Новини

Благодійники збирають кошти на обладнання у відділення патології новонароджених

Необхідно закупити медичну техніку на понад пів мільйона гривень.

Фото Minnie Zhou, unsplash.com

Благодійний фонд «Відкриті очі» організував акцію зі збору коштів на медичне обладнання у відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні (вулиця Руська, 207-А). Як повідомляють організатори акції, щороку близько 850 діток віком до одного місяця з різноманітними перинатальними захворюваннями з перших годин життя потрапляють на лікування до цього відділення.

«Надання оперативної допомоги впливає на тривалість курсу лікування, що може сягати декількох місяців. Суттєво скоротити цей період, підвищивши оперативність та ефективність терапії, може сучасне медичне обладнання, якого зараз у лікарні немає, а потреба в ньому є критичною:

  • пульсоксиметр;
  • шприцевий насос;
  • відкрита система інтенсивної терапії.

Перевагою цього обладнання є те, що для його використання не потрібно спеціально облаштованого приміщення, воно є повністю мобільним, а отже, його можна застосовувати в наявних умовах відділення, підвищуючи ефективність та оперативність надання медичної допомоги немовлятам, одразу після передачі обладнання лікарям і проведення необхідного навчання щодо його експлуатації», — йдеться у повідомленні.

Вам буде цікаво: Народжені для обіймів. Як у пологовому будинку №2 доглядають за поспішайками

У коментарі «Шпальті» співробітниця компанії «SoftServe» Наталія, ініціаторка збору коштів розповіла, що найбільш необхідні для відділення патології апарати вона визначила разом із лікарями після того, як сама з дочкою лежали у лікарні.

«На четвертий день після народження дитини, замість того, щоб поїхати додому, ми потрапили в лікарню ще на тиждень. Причиною був підвищений рівень білірубіну у дитини. У відділенні патології новонароджених до нас дуже гарно поставилися як медсестри, так і лікарі. Всі були дуже уважними та турботливими. Завідувач відділення особисто щодня перевіряв стан здоров’я діток, відповідав на запитання розгублених батьків. Загалом умови у відділенні непогані, та все ж деякі побутові речі вимагають заміни або ж ремонту. Саме через таке хороше ставлення та допомогу в одужанні донечки мені захотілося якось підтримати відділення. Тому, пам’ятаючи про наш благодійний фонд, я запитала в Іларіона Михайловича, що насамперед необхідно їм з обладнання. Ми визначили найважливіші апарати, і я розповіла колегам про свою ідею», — каже ініціаторка збору коштів.

Загалом на закупівлю обладнання потрібно більше 515 тисяч гривень. Нині благодійники зібрали вже 87 тисяч. Кожен може долучитися до благодійної справи, пожертвувавши кошти на сайті організації.

Благодійний фонд «Відкриті очі» заснований компанією «SoftServe».

Коментарі