Афіша, Новини

Яким у Чернівцях буде міжнародний кінофестиваль «Буковина». Програма заходів

Організатори підготували покази фільмів, творчі зустрічі та музичні вечори.У Чернівцях з 18 по 20 жовтня проходитиме міжнародний кінофестиваль «Буковина». Впродовж трьох днів у нашому місті переглядатимуть найкращі стрічки світу. У програмі заходу безкоштовні покази фільмів, творчі зустрічі, а також музичні вечори.

Зокрема у рамках кінофестивалю відбудуться творчі зустрічі чернівчан та гостей міста з відомими акторками Барбарою Брильською та Ольгою Сумською.

У перший день фестивалю, 18 жовтня, відбудеться творча зустріч із режисером документального фільму «З України до Голлівуду» Станіславом Сукненком. Також з усіма кіноманми зустрінуться творці художнього фільму «Генделик» і режисерка «Чоловіка» Оксана Артеменко. Підсумовуватимуть перший день вечір музики з Ігорем Андроником.

Другий день фестивалю найбільш насичений. 19 жовтня пройдуть творчі зустрічі з Іваном Яснієм, режисером документалки «Міф», а також із продюсеркою Марією Каєль та акторкою Тетяною Лаврушко (фільм «Пригоди святого Миколая»). Свій майстер-клас для всіх охочих проведе відомий актор Віктор Андрієнко. Також із прихильниками й прихильницями зустрінуться Барбара Брильська та Ольга Сумська на творчому вечорі «Сила жінки» і відомий письменник, сценарист фільму «Червоний» Андрій Кокотюха. 

20 жовтня відбудеться творча зустріч із творцями документального фільму «Брутто Ностра». А у Мармуровій залі ЧНУ пройде церемонія закриття кінофестивалю. Усіх запрошених чекатиме урочиста червона доріжка.

На творчий вечір «Сила жінки» потрібно заздалегідь придбати квитки. Зробити це можна онлайн або ж у касах кіноклубу «Red».

Вхід на інші заходи фестивалю безкоштовний, проте охочим варто заздалегідь зареєструватися на події в адміністратора кіноклубу «Red» за номером 095 003 83 90. Перегляди фільмів у рамках фестивалю відбуватимуться у двох залах кіноклубу «Red», у Літературному целанівському центрі та у Мармуровій залі ЧНУ.

 

Коментарі