Новини

У чернівецьких тролейбусах почали монтувати стаціонарні валідатори

Наразі до Чернівців доставили перших вісім пристроїв для оплати проїзду.

Фото ілюстративне

Перших вісім стаціонарних валідаторів для оплати проїзду доставили до Чернівців та почали монтувати у тролейбусах. До кінця тижня Чернівецьке тролейбусне управління очікує на поставку ще 10 пристроїв. У понеділок в електротранспорті мають вмонтувати вже близько 20 стаціонарних валідаторів. Усього їх буде 67 – по одному пристрої на задніх дверях у кожному тролейбусі. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив заступник чернівецького міського голови Володимир Середюк.

За його словами, у першій половині жовтня у Чернівці доставлять усі стаціонарні валідатори, вмонтують та під’єднають до програмного забезпечення.

«Запускати стаціонарні валідатори будемо одночасно. Спершу вони прийматимуть безконтактні банківські картки. Відтак запустимо проїзні транспортні. Окремо будуть адресні учнівські картки. Пільгові ж видаватимуть на основі «Картки чернівчанина», під час валідації пасажир буде отримувати нульовий квиток», – каже Володимир Середюк.

Готівковий розрахунок та кондуктори з мобільними валідаторами залишаться ще щонайменше рік. Однак пасажирів будуть стимулювати до безготівкової оплати шляхом тарифної політики.

Також за словами Володимира Середюка, 2020 року планують, якщо дозволить міський бюджет, доукомплектувати ще по одному стаціонарному валідатору на середні двері у кожний тролейбус.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Муніципальний інфоцентр» провело тендер на придбання та налаштування стаціонарних валідаторів для чернівецьких тролейбусів. Переможцем стала фірма з Мукачевого «Діло-Плюс». 26 червня з нею уклали договір, згідно з яким Чернівецькому тролейбусному управлінню мають поставити 67 пристроїв та 38 кріплень до них за 3 мільйони гривень.

Фото з фейсбуку Володимира Середюка

 

Коментарі