Афіша, Новини

Чернівчанам презентують двотомник про відомих українських жінок

Захід проведуть у рамках книжкового фестивалю «БукФест».

Фото @benwhitephotography

У рамках ІІ обласного книжкового фестивалю «БукФест» у Чернівцях відбудеться презентація двотомника «Це зробила вона» та «Це теж зробила вона». Це наймасштабніший за авторським складом проєкт про пов’язаних з Україною видатних жінок: княгиню Ольгу, Лесю Українку, Соломію Крушельницьку, фізикиню Антоніну Прихотько, біологиню Елен Спарроу, шахісток Анну та Марію Музичук і ще про десятки інших науковиць, винахідниць, мисткинь, поетес та активісток.

Захід проведуть 26 вересня о 14:00 на другому поверсі Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка (вулиця Кобилянської, 47). Вхід вільний.

Крім того, під час презентації відбудеться відкриття виставки 25 картин-ілюстрацій до книги «Це теж зробила вона».

Всі охочі зможуть поспілкуватися зі співаторами книги Андрієм Тужиковим, Максимом Дупешко та Христиною Венгринюк, а також заслухати три історії видатних українок із першого тому «Це зробила вона».

Під час заходу 27 книг «Це теж зробила вона» передадуть у бібліотеки Чернівців та області.

«Це зробила вона» та «Це теж зробила вона» – ілюстровані книги для дітей і підлітків, створені у співпраці 120 творців ілюстрацій і текстів, Національного демократичного інституту та видавництва «Видавництво».

 

Коментарі