Новини

Чернівецька «Буковина» здобула першу домашню перемогу в сезоні

У десятому турі чемпіонату України чернівецька «Буковина» грала вдома з командою «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка).

ФСК «Буковина» здобула першу цього року домашню перемогу у десятому турі чемпіонату України. Чернівецька команда 18 вересня перемогла з рахунком 2:1 ФК «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка). Про це повідомляють на офіційному сайті ФСК «Буковина».

Забити гол «Буковина» втратила шанс під завісу першого тайму. Після подачі кутового головою пробивав Василь Палагнюк. Від голу гостей врятував голкіпер «Чайки» Євген Шкарбан

На четвертій хвилині другого тайму господарі поля забили у ворота суперника. В одній атаці шанси забити мали Тарас Сивка, Василь Палагнюк, однак влучного удару завдав Ігор Крашневський.

Вдруге м’яч опинився у воротах представників Київщини на 57 хвилині гри. Андрій Понєдєльнік скинув м’яча на хід Василю Палагнюку, який влучно пробив з метрів 25-ти. На 80 хвилині зустрічі гості скоротили розрив у рахункові. Влучного удару головою завдав Володимир Тименко.

Під завісу зустрічі підопічні Тараса Ільницького могли врятуватися від поразки. Александру-Васілє Мунтян порушив правила, а гравець «Чайки» вже у компенсований час виконував штрафний. М’яч пройшов повз ворота Марка Медведєва.

Нагадаємо, до цього чернівецька команда востаннє вигравала у рідних стінах 2 вересня 2018 року («Буковина» – «Поділля» – 3:2).

Читайте також: Чернівецька «Буковина» вже рік не перемагає в домашніх матчах

Післяматчеві коментарі тренерів

За словами тренера ФСК «Буковина» Степана Маковійчука, футболісти розпочали тренуватися з бажанням.

«Тому ми і досягли такого результату. У другому таймі ми грали проти вітру. Нам вдалося показати те, що у нас є характер. Незважаючи на те, що пропустили, ми тримали свою лінію. Ми робимо все, аби був хороший результат. Зараз у команді дуже позитивний настрій. Ми давно чекали на цю домашню перемогу. Я казав напередодні гри, якщо заб’ємо перший гол, то виграємо. Так і сталося. Дуже вдячний тим вболівальникам, які завітали на матч. Їх було небагато. Та сподіваюсь, що на кубкову гру прийде набагато більше».

Головний тренер «Чайки» Тарас Ільницький сказав, що була дуже принципова гра.

«Зустрічалися з командою, яка перебуває поруч у турнірній таблиці. Хотіли перемогти. На жаль, цього зробити не вдалося. У перші тридцять хвилин матчу ми володіли ініціативою. М’яч був у нас. А два пропущені голи на початку другого тайму все змінили. Розпочалася нервова гра, ми поспішали. На жаль, забити другий гол нам не вдалося».

«Буковина» (Чернівці) – «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – 2:1 (0:0)

18 вересня 2019 р. Стадіон «Буковина». 500 глядачів.

Голи: Крашневський (49), Палагнюк (57) – Тименко (80).

 

Коментарі