Новини

Магазин без продавця. У Чернівцях започаткували унікальний формат крамниці

Соціальний магазин «ДоРечі» започаткував тижневий експеримент. Відтепер крамниця працює без продавця, натомість гроші за товар покупці добровільно кидають у скриньку.

У Чернівцях на проспекті Незалежності, 40 (зупинка Ковальчука) та на вулиці Сагайдачного, 2 працює соціальна крамниця «ДоРечі».  Товари там можна придбати за доступними цінами, а продавцями працюють люди, які опинилися у складних життєвих умовах. Основне завдання такого магазину, за словами громадського діяча, благодійника Івана Ковалишина, – це створення робочих місць для колишніх безхатьків та людей із вразливих груп. Крамниця працює за принципом низьких цін.

Нині магазин «ДоРечі», що на проспекті, започаткував тижневий експеримент. Відтепер він працює без продавця, натомість гроші за товар покупці добровільно кидають у скриньку.

«У такому режимі у Чернівцях ще ніхто не працював. Ми спробували запустити магазин без продавця. Стоїть скринька і вказана ціна 20 гривень на всі речі і все взуття. Цікаво просто, як люди відреагують. Попрацюємо у такому режимі впродовж тижня. Наскільки чернівчани чесні, наскільки їм це подобається. Зараз це трохи смішно відбувається. Я залишив там контактні номери. Люди просто телефонують і звітують, що вкинули у скриньку 20 гривень. Наприкінці тижня точно підсумуємо, який є мінус. Але все одно продавець повернеться. Тому що наше основне завдання – забезпечити людей робочим місцем», – каже Іван Ковалишин.

 

Коментарі