Новини

«ДоРечі». У Чернівцях відкрили першу соціальну крамницю. Фото

Товари у крамниці – за доступними цінами, а продавцями працюють люди, які опинились у складних життєвих обставинах.

У Чернівцях відкрили першу соціальну крамницю «ДоРечі». У ній за доступними цінами продають верхній одяг, взуття, головні убори та біжутерію. Магазин працює з 9:00 до 18:00. Максимальна вартість – 150 гривень (за верхній одяг), а мінімальна – 15 гривень. Розташований магазин за адресою: вулиця Сагайдачного, 2.

Продавцями працюють люди, які опинились у складних життєвих обставинах. Ідея відкрити крамницю виникла у громадського активіста Івана Ковалишина.

«У нас завжди була потреба в тимчасових або постійних робочих місцях для людей, які опинились у складних життєвих обставинах. Також у нас вже другий рік працює проект щодо збору одягу, який фінансується власними силами. Тож ми вирішили обєднати все в єдине ціле», – розповідає Іван Ковалишин.

Наразі зайві речі люди приносять до спеціальних контейнерів, їх у місті є п’ять. Транспорт збирає одяг, привозить на склад, після чого його сортують: 15% реалізовують, а 30-40% передають користувачам послуг ГО «Народна допомога».

«Кожен охочий може принести одяг на склад, який розташований за адресою: вулиця Синагоги, 6. Склад відкритий цілодобово. Магазин, як правило, працює в будні, проте цього тижня ми спробували працювати також у суботу та неділю», – зазначає громадський активіст.

Окрім цього, в організаторів соціальної крамниці є столярна майстерня і мистецька кімната. Тут люди, які опинилися в складних життєвих обставинах, виготовляють сувеніри та прикраси.

Фото Євгенії Калюжки

 

 

Коментарі