Новини

Вуличні знімки та реалії психлікарні. Чернівецькі фотографи презентували проєкт «В тіні». Фото

Василь Салига та Максим Козменко показали чернівчанам більше двох десятків своїх знімків.

3 вересня двоє чернівецьких фотографів Максим Козменко та Василь Салига презентували містянам проєкт «В тіні». Відкриття виставки відбулося у дворику Чернівецького обласного краєзнавчого музею.

На виставці фотографи презентували власні знімки, зокрема Василь Салига з психіатричної лікарні, а Максим Козменко – вуличні фото з безглуздими моментами. Над проєктом «В тіні» фотографи працювали певний час.

Читати також: Дзеркало байдужості. Реалії двох контрастних відділень чернівецької психлікарні 

За словами фотографа Максима Козменка, вони продовжать роботу над проєктом.

«Вони не завершені. Це історії про людей та життя, які залишаються в тіні нашого сприйняття. Бажаючи того чи ні, ми не зауважуємо багатьох моментів, котрі й формують частину нашого життя. Моя серія – це розповідь про дивакуваті й дурнуваті, безглузді й викличні моменти, що відбуваються у Чернівцях. Щохвилини й щодня. Всі ми, жителі міста, є героями моєї розповіді. Всі ми можемо потрапити до такої ситуації, у яку вже втрапили персонажі цієї «затіненої» розповіді. В цьому і смисл моєї оповідки – дати зрозуміти, що життя – воно різне й непередбачуване. Але варто це пам’ятати і прийняти. Бо всі ми зі світла можемо потрапити в тінь. Іноді ми навмисно так і робимо», – сказав Максим.

Окрім цього, він зазначив, що фото спрямовані на позитив, і у них немає негативного підтексту.

Натомість фотограф Василь Салига презентував 11 фотографій, які показують Чернівецьку обласну психлікарню зсередини.

«У тіні зазвичай залишається багато проблем, явищ та людей. Ми – фотографи і представляємо два погляди, два відображення суспільства. Я показую психлікарню зсередини. На фото будуть речі, яких ми не помічаємо або хочемо не помічати. Це будуть реалії цього закритого закладу. По суті, це продовження мого проєкту «Дзеркало байдужості», проте зараз я покажу проблеми не тільки дитячого відділення», – сказав Василь Салига.

Також фотографи зазначили, що це не остання зустріч. Наступну вони організують 13 вересня, куди запрошують чернівчан, щоб обговорити проблеми, зображені на їхніх світлинах.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі