Новини

З другого вересня у Чернівцях курсуватиме більше тролейбусів

Замість нинішніх 46 на маршрут вийде 65 «рогатих».

З наступного тижня громадський транспорт у Чернівцях працюватиме у посиленому режимі. Зокрема перед початком осіннього сезону збільшать кількість автобусів на окремих автобусних маршрутах, які курсують із Гравітону та там, де збільшується навантаження з початком навчального року. Активніше в районі студмістечка курсуватиме й «одиничка». Також випустять на маршрут тролейбуси №2 та №4. Про це у коментарі «Шпальті» розповів керівник Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк.

«Поки проспект ще не запустили в експлуатацію, працюватимемо так, як завжди. Просто збільшимо кількість машин. Зараз там «бігає» шість «одиничок», буде дев’ять-десять. Нині ми випускаємо 46 тролейбусів, а з другого вересня плануємо 65. Щодо запуску тролейбусів на маршрут №2 та №4 на вулиці Руській, то нині дорожнє покриття там не до кінця підготовлене. Зараз ми готуємо тролейбуси, сподіваємося, до 2 вересня необхідні роботи завершать. Єдине, що на тролейбусах №2 та №4 будуть їздити тільки одинарні машини. «Гармошки», доки не заасфальтують вулицю, не запускатимемо», – зазначив Михайло Олексюк.

Оскільки немає комунальних автобусів, місто наразі не може задовільнити звернення мешканців Гравітону про запуск додаткового автобусного маршруту до університету. А приватні перевізники, як повідомляють у міськраді,  також не мають достатньої кількості транспортних засобів та водіїв навіть для обслуговування вже наявних маршрутів.

Як раніше писала «Шпальта», тролейбуси на маршрутах №2 та №4 відновлять свою роботу за звичним рухом уже з вересня.

 

Коментарі