Новини

Чернівецький каратист Чоботар став заслуженим майстром спорту України

Буковинець – один із перших чотирьох спортсменів, яким присвоїли це почесне звання.

Вперше в історії українського карате провідним представникам цього виду спорту присвоїли почесне звання «Заслужений майстер спорту України».

Згідно з наказом Міністерства молоді і спорту від 25 серпня його отримали четверо кращих каратистів. Серед них – віцечемпіон світу-2018 та бронзовий призер Європейських ігор-2019 чернівчанин Валерій Чоботар. Також звання присвоїли Станіславу Горуні, Аніті Серьогіній та Анжеліці Терлюзі.

«Це найвище звання в спорті, тому я радий, що досяг цього у своїй кар’єрі, адже до мене цього не зробив ніхто. Велика подяка за це тренерам і всім, хто допоміг досягти результатів, які і вилилися у це звання. Продовжую працювати, щоб досягати нових вершин», – сказав у коментарі «Шпальті» Валерій Чоботар.

Вам буде цікаво: Карате – як шахи. Валерій Чоботар про «бронзу» Євроігор та зміну громадянства. Відео

Посвідчення та знаки спортсменам вручили в японському місті Хіно, де триває тренувальний збір збірної України. Каратисти там готуються до перших великих стартів осені – етапу Прем’єр Ліги в Токіо (6-8 вересня) та етапу Серії А в Сантьяго (20-22 вересня).

Читайте також: Творити історію. Каратист Валерій Чоботар про тріумф на чемпіонаті світу та олімпійські амбіції

Українська федерація карате також привітала тренерів чернівецького каратиста – Олександра Пікуліна та Андрія Лазоренка.

Нагадаємо, раніше Валерій Чоботар у своїй колонці на «Шпальті» писав про те, чому Чернівцям не потрібні успішні спортсмени.

Дивіться також: У Чернівцях відкриють новий спортивний центр для всієї сім’ї. Візуалізація

Фото karate.ua

Коментарі