Новини

Чернівчанам розповіли, який вигляд матиме «старий» проспект після об’єднання з «новим»

У міській раді презентували проєкт оновленого «старого Проспекту».


Проєкт оновленого вигляду так званого «старого Проспекту» у Чернівцях передбачає по дві смуги для руху транспорту в обидвох напрямках, смугу для паркування транспортних засобів з озелененням, яке розділятиме паркомісця та широку пішохідну зону із суміщеним велосипедним рухом.

Про це під час першої зустрічі щодо розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва повідомили представники проєктної команди UCG з Івано-Франківська, – повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.
Як зазначила менеджерка проєкту Катерина Лозовенко, завдання полягає не у створенні автомагістралі, а в будівництві сучасної європейської вулиці, орієнтованої на людей, з урахуванням потреб різних груп учасників дорожнього руху.

«Важливим акцентом стане максимальне збереження наявного озеленення вулиці. Окрім цього, проєктанти запропонували створити нову відпочинкову зону площею майже 3 тис. кв. м на території, яка вивільняється завдяки реорганізації вулиць», – ідеться у повідомленні.

До речі, ТЕО розробляється за кошти, залучені німецькою урядовою компанією GIZ без співфінансування з міського бюджету. Створення інтегрованої міської дороги у цьому районі визначено пріоритетним завданням в Інтегрованій концепції розвитку міста Чернівців до 2030 року, яке має бути першочергово реалізовано. Проєктна команда UCG планує завершити розробку ТЕО до кінця вересня цього року та після громадського обговорення внести його на затвердження міської ради, яка вирішуватиме, коли і з яких джерел фінансуватиме виготовлення проєктно-кошторисної документації. Зважаючи на масштабні роботи, виготовлення робочого проєкту займе щонайменше два роки.
Під час зустрічі з мешканцями, чернівчани запропонували врахувати потреби людей з інвалідністю під час реалізації цього та інших проєктів у Чернівцях, заміну застарілих та будівництво нових інженерних мереж, створення дитячого майданчика та нових територій для відпочинку мешканців, облаштування додаткових проїздів між будинками.

Усі пропозиції обіцяли додатково розглянути на засіданні робочої групи з реалізації проєкту та максимально інтегровані в техніко-економічне обґрунтування.

Голова Буковинської агенції регіонального розвитку Тетяна Лебухорська, яка в цій програмі відповідає за роботу із зацікавленими сторонами, повідомила, що у рамках розробки ТЕО будуть проводити додаткові зустрічі з мешканцями, господарства яких розташовані на території проєкту, зустрічі з представниками бізнесу. Крім того, на завершальному етапі відбудеться публічна презентація кінцевого результату для широкої громадськости, представників медіа.

Раніше ми писали про те, у Чернівцях з’єднають «старий» та «новий» проспект

 

Довідка

Проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні» виконує німецька урядова компанія «DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH». У ньому беруть участь Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Полтава та Подільський район Києва. Уряд Німеччини фінансує проєкт у розмірі 7,25 млн євро, уряд Швейцарії надає 1,85 млн євро. DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім цього, у рамках співпраці з Німеччиною здійснюється підтримка у подоланні кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

 

Коментарі