Новини

У Чернівцях з’єднають «старий» та «новий» Проспект

Будівництво дороги забезпечить кращий доступ до великої колишньої промислової території та сприятиме розвитку мікрорайону. 

Інтегровану міську дорогу, яка з’єднає «старий» та «новий» Проспект, планують збудувати у Чернівцях. Будівництво такої об’їзної передбачене Генпланом міста та Інтегрованою концепцією розвитку Чернівців 2030, яку затвердила 20 червня цього року міська рада.

24 липня міський голова Чернівців за участю місцевих фахівців провів стартову зустріч з експертами ТОВ «Ю Сі Джи», під час якої обговорювали планові завдання з розробки техніко-економічного обґрунтування для інфраструктурного проєкту з будівництва цієї дороги. Також розглядали план спільних заходів, які потрібно виконати впродовж серпня-вересня 2019 року, та затвердили календарний план погоджувальних зустрічей. Про це провідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

«У районі проспекту Незалежності у напрямку південний схід від середмістя сьогодні відсутня частина дороги, яка має виконувати функції об’їзної. Тому транспортний рух у напрямі захід-схід у цьому районі проходить через житловий масив та створює значне навантаження на територію. Будівництво у цьому районі інтегрованої міської дороги забезпечить кращий доступ до великої колишньої промислової території на півночі від нової дороги і мінімізує втручання в наявну забудову на південній частині, сприятиме розвитку мікрорайону», – йдеться у повідомленні.

У рамках розробки Інтегрованої концепції розвитку Чернівців 2030 було виконане дослідження міського плану в цьому районі та підготовлені цільові настанови для інфраструктурного проєкту.

Розробку ТЕО для нього фінансує Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ, яке за результатами тендерних процедур визначило виконавця ТЕО – українське ТОВ «Ю Сі Джи». До проєктної команди залучені також спеціалісти фірми LoenderslootGroep із Нідерландів, місцеві технічні фахівці з ПАТ «Геотехнічний інститут».

Цілями техніко-економічного обґрунтування є розробка плану з детальними зйомками, концептуального плану для відсутнього відрізка проспекту Незалежності як основної південно-східної об’їзної дороги середмістя Чернівців та оцінка стану ґрунтів.

Проєкт має комплексне технічне завдання, що містить значний обсяг польових та камеральних робіт із різних сфер наукової та науково-практичної спеціалізації, зокрема транспортного інженерного планування, геології, геодезії, дендрології, інженерного будівельного проектування, соціології, екології, економіки та кошторисної справи, урбаністики.

Нагадаємо, цим проєктом буде займатися Ярослав Кушнірик, якого призначили начальником відділу розвитку територій міської ради.

Коментарі