Новини

У Чернівцях з’явиться мурал із зображенням Івана Миколайчука

Роботи планують розпочати вже 27 серпня.

Скріншот із відеопрезентації проекту кіномистецького центру

У Чернівцях незабаром розпочнуть реалізовувати проєкт «Видатні особистості з нами». На фасаді будинку на вулиці Головній, 142 з’явиться велике монументальне зображення видатного актора Івана Миколайчука. Роботи з виконання мурала біля кіномистецького центру імені Івана Миколайчука розпочнуть уже 27 серпня.

Ініціаторка ідеї – Ірина Миронова. Для мурала використають кадр із фільму «Вавилон ХХ». Цьогоріч виповнюється 40 років із дня виходу цього фільму.

«Це буде великий портрет Івана Миколайчука на цілу стіну. Виготовлятимуть його кращі майстри України і сподіваються, що він стане кращим в Україні», – розповіла раніше у коментарі «Шпальті» керівниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко.

Реалізовуватимуть роботи художники Kailas-V, Роман Партола, Андрій Пальваль. Замовник мурала – управління культури Чернівецької міської ради.

Нагадаємо, ще 2017 року рішенням сесії міської ради ухвалили Програму розвитку культури міста Чернівців на 2018-2020 роки «Чернівці – місто культури». Серед її заходів є реалізація мистецького проєкту «Видатні особистості з нами»: Іван Миколайчук, Володимир Івасюк, Ольга Кобилянська, Йосиф Шмідт, Сіді Таль та інші знаменитості краю на фасадах будинків у вигляді великих монументальних зображень. Щороку на це закладають кошти у бюджеті міста. Перший мурал (Івана Миколайчука) не змогли реалізувати торік, оскільки не була підготовлена для роботи стіна біля кіномистецького центру. Цьогоріч мурал планували завершити до кінця літа.

До речі, ремонтні роботи всередині кіномистецького центру на етапі завершення. Зовнішні ще тривають.

 

 

Коментарі