Новини

На Калічанці у Чернівцях відкрили громадський простір

Громадський простір облаштували так, що тут є і зона відпочинку, і місце проведення часу з культурною складовою.

На вулиці Білоруській у Чернівцях офіційно відкрили громадський простір. Облаштовували його спільно з німецькими та молдовськими партнерами. Зокрема у мікрорайоні Калічанка встановили перший у місті підвищений пішохідний перехід, а також сучасне освітлення та тактильну плитку. Всі новації розробили та впровадили у співпраці з мешканцями цього мікрорайону.

«Це лише перший крок до створення таких просторів у інших районах Чернівців та корисний досвід, який ми отримали завдяки участі у проєкті «Переосмислення громадського простору. Мешканці міста формують майбутнє», – зазначив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

На реалізацію цього проєкту місто витратило 714 тисяч гривень. Ще 25 тисяч євро надійшло з фондів міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Громадський простір облаштували у рамках спільного проєкту Чернівецької міської ради та міста Мангайма (Німеччина) «Переосмислення громадського простору. Мешканці міста формують майбутнє».

Раніше «Шпальта» писала про те, що такі проєкти планують втілювати й на інших локаціях міста. Зокрема вже почали реалізовувати один із них – розробляють проєктно-кошторисну документацію з облаштування простору на перехресті вулиць Богдана Хмельницького-Університетська.

Фото з фейсбук

Коментарі