Новини

На Калічанці встановили перший у Чернівцях підвищений пішохідний перехід

Основні призначення нововведень – примусове зниження швидкості автомобіля та гарантування безпечного руху пішоходів.У мікрорайоні Калічанка встановили перший у місті підвищений пішохідний перехід. Це – одне із запланованих облаштувань громадського простору на Калічанці у рамках спільного проєкту Чернівецької міської ради та міста Мангайма (Німеччина) «Переосмислення громадського простору. Мешканці міста формують майбутнє». Як розповів у коментарі «Шпальті» заступник міського голови Володимир Середюк, такий підвищений пішохідний перехід незабаром встановлять на перехресті вулиць Хмельницького-Університетська.

«На Калічанці запланували облаштування громадського простору так, щоб там водночас була і зона відпочинку, і місце проведення часу з культурною складовою. Передбачається встановлення дошки для обміну книгами, контейнерів із роздільним збором сміття, а також тактильна плитка для людей з інвалідністю. Такий пішохідний перехід – перший у місті. У подальшому будемо втілювати їх на інших локаціях. Уже почали один проєкт реалізувати – розробляємо проєктно-кошторисну документацію з облаштування простору на перехресті вулиць Богдана Хмельницького-Університетська. Будемо використовувати набутий досвід та реалізовані елементи з цього проєкту. Там також буде тактильна плитка, підвищені переходи», – розповів Володимир Середюк.

Також, за словами чиновника, перше призначення таких переходів – примусове зниження швидкості автівок. Машини повинні зупинитися перед проїздом, тому це гарантуватиме більшу безпеку руху. Також цей пішохідний перехід об’єднали з пониженими тротуарами. Тому для людей з інвалідністю це створить безперешкодний переїзд через дорогу.

Коментарі