Новини

Депутати міськради проситимуть уряд продовжити потяг Чернівці – Львів до Перемишля

Проєкт звернення щодо вдосконалення залізничного сполучення Чернівців підготувала ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку».

Депутати Чернівецької міської ради на серпневій сесії планують звернутися до Міністерства інфраструктури та ПАТ «Укрзалізниця» щодо вдосконалення залізничного сполучення Чернівців. Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті міськради. Документ подали депутати Віталій Гавриш та Андрій Брязкало за зверненням ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку».

У проєкті йдеться про те, що Чернівці є одним із найбільш ізольованих обласних центрів із точки зору залізничного сполучення. Адже до станції «Чернівці» курсують тільки чотири пасажирських міжобласних регулярних потяги:

  1. №117/118 Київ – Чернівці – Київ / №114 Чернівці – Генічеськ;
  2. № 135/136 Білгород – Дністровський – Чернівці – Білгород – Дністровський;
  3. №667/668 Ковель – Чернівці – Ковель;
  4. №701 Львів – Чернівці – Львів.

Заповнюваність потягів до Львова та Києва складає 98-99%, тож вони не задовільняють можливість усіх охочих скористатися послугами «Укрзалізниці» за цими напрямками.

Для вдосконалення залізничного сполучення Чернівців ГО «БАРР» пропонує:

  1. Продовжити одну або дві групи двогрупного потяга №7/8 та №749/750 Івано-Франківськ – Київ до Чернівців на постійній основі.
  2. Зробити курсування потяга №249/250 Київ-Чернівці регулярним зі зміною розкладу таким чином, щоб прибуття до станції «Львів» здійснювалося зранку (6:00-8:00), адже з наявним розкладом він практично дублюватиме щоденний пасажирський потяг Чернівці – Ковель, який прибуває до станції «Львів» о 2:14.
  3. Продовжити регіональний експрес №701 Чернівці – Львів до міста Перемишля (Польща).
  4. Відновити рух регіонального експресу №701 Чернівці – Львів від/до станції «Чернівці Південна», при цьому покращити інформування пасажирів про рух потяга від/до цієї станції «Чернівці Південна» та посилити квитковий контроль на ділянці «Чернівці» – «Чернівці Південна».

Вам буде цікаво: Станція-привид. Чи готова «Чернівці-Південна» до курсування потяга зі Львова

Крім того, за можливості передбачити використання у Чернівецькому напрямку додаткового рухомого складу, «БАРР» вважає за доцільне:

  1. Впровадження нового потяга сполученням Чернівці – Київ, сформованого з нових вагонів із курсуванням через день.
  2. Відновити рух скасованого у 2017 році пасажирського потяга №607/608 Чернівці – Львів – Чернівці, наповнення якого становило 83%, що є хорошим показником. Розклад цього поїзда давав можливість зручно дістатися до Львова до початку робочого дня, а також здійснити пересадку на ранкові потяги зі Львова.

Розгляд цього звернення запланований на 29 серпня.

 

Коментарі