Новини

На яких ринках Чернівців проводять лабораторні дослідження якості продуктів. Перелік

Фахівці не перевіряють продукти на стихійних ринках та місцях торгівлі, які не мають статус ринку.

У Чернівцях санітарна служба проводить перевірку якості продуктів тільки на 12 аграрно-торговельних місцях.

Про це у коментарі «Шпальті» розповів начальник Управління Держспоживслужби у Чернівцях Сергій Лазарєв. За його словами, лабораторні дослідження проводять тільки у місцях, де офіційно можна торгувати продуктами.

«Споживачі мають розуміти, що лабораторії є при всіх офіційних ринках міста. На жаль, ніхто не перевіряє якість продукції на досить популярному ринку «Зелений». Це питання до місцевої влади. Ми не можемо здійснювати перевірку там, де немає офіційного статусу ринку. Чернівчанам варто подумати про це, обираючи місце для закупок. Ми перевіряємо 12 місць продажу (адреси додаємо нижче, -авт.). Хоча неякісну продукцію можна продавати навіть там, де ми беремо проби щодня. Тут уже працює людський фактор і добросовісність підприємців. Партії, які ми анулюємо відповідним актом у разі виявлення перевищення нітратів, можуть потрапити на столи чернівчан. Ми ж не знаємо, що ті підприємці потім роблять із тими продуктами. Вони можуть їх перепродавати за меншу ціну стихійним торговцям. Або ж вони можуть один лабораторний витяг представляти споживачам і під іншу партію продуктів. Тут ми ділимо відповідальність із керівництвом ринку, яке має повідомити нас у разі надходження нової партії», – додає Серій Лазарєв.

Читайте також: Солодка отрута. Чи безпечно їсти кавуни та дині, які продають на ринках Чернівців. Фото

Щоб уберегтися від нітратних продуктів, фахівці застерігають від їх купівлі у місцях стихійної торгівлі та на ринках, при яких не працює лабораторія.

«Споживач має повне право просити у підприємця документ із результатами перевірки лабораторії. Продавці не мають права відмовити у наданні цієї інформації», – додав він.

Де у Чернівцях перевіряють продукти (адреси)

 

 

Коментарі