Новини

Чернівецька область отримала чотири сучасних автомобілі швидкої допомоги

Першу карету «швидкої» передали Хотину.

Фото ілюстративне

Чотирма сучасними автомобілями швидкої допомоги поповнили автопарк ОКУ «Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації.

Сертифікат на автомобіль швидкої допомоги типу В Peugeot Boxer передали сьогодні, 30 липня, підстанції екстреної медичної допомоги міста Хотина.

«Це перша передача одного з чотирьох медичних автівок для нашої громади, жителів Чернівецької області. Вартість цього автомобіля майже два мільйони гривень, з обласного бюджету виділено 90 тис. грн. Безумовно, автопарк Центру екстреної медичної допомоги будемо оновлювати й надалі», – зазначив в. о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк.

Автомобіль обладнаний за кращими європейськими стандартами для надання невідкладної допомоги на догоспітальному етапі. Передбачений не тільки для транспортування пацієнта, а й для надання допомоги під час руху до лікувального закладу у місто Чернівці або ж до Хотинської центральної лікарні, яка скоро стане центром Госпітального округу.

Вам буде цікаво: Найсучасніше відділення невідкладної допомоги. Які умови у лікарні «швидкої» на Фастівській

Також автомобіль оснащений усім необхідним для проведення реанімаційних заходів, що дає змогу рятувати людські життя в ситуаціях, коли відлік іде на хвилини. Крім того, тут встановлені кисневі апарати, прилади для вимірювання глюкози в крові, сучасні ноші, електрокардіограф, оксиметр. 

 

Коментарі