Новини

10 нових футболістів. Із ким «Буковина» входить у новий сезон. Фото

Чернівецький футбольний клуб презентував новачків команди, новий тренерський штаб та окреслив завдання на чемпіонат.  

Футбольно-спортивний клуб «Буковина» перед стартом нового сезону Другої ліги зібрав традиційну пресконференцію, на якій представили новий тренерський штаб та гравців. Готуватиме команду до матчів чемпіонату та кубка України Андрій Мельничук. Допомагатимуть йому Степан Маковійчук та Юрій Кисилиця.

Головний тренер розповів, що об’єм робіт, який запланували до початку сезону, повністю виконали. Водночас, за його словами, не вистачило часу для кращої зіграності футболістів, розуміння технічних і тактичних моментів, функціональної підготовки.

«На перегляді було багато футболістів. Нам потрібно було визначитися, хто відповідає нашим вимогам. Новачки повинні розуміти, в яку команду прийшли. «Буковина» – це клуб з іменем і наше завдання – повернути це ім’я. Будемо всі разом іти вперед та розвиватися. На перше місце у нас виходить створення боєздатного колективу», – сказав Андрій Мельничук.

Читайте також: Повернутися додому. Інтерв’ю з новим головним тренером «Буковини» Андрієм Мельничуком

За його словами, чернівецька команда гратиме у швидкий і агресивний футбол, а головною на полі буде ігрова дисципліна.

«Інші клуби після перегляду наших ігор мають їхати в Чернівці і боятися нас. Щодо турнірних завдань – маємо посісти місце у верхній частині таблиці. Щонайменше у домашніх іграх «Буковина» однозначно повинна здобувати перемоги», – розповів головний тренер ФСК «Буковина».

Із попереднього сезону в команді залишилися 9 футболістів: Ладік Мєлконян, Олександр Жумига, Александру-Васілє Мунтян, Даніел Раулюк, Андрій Понєдєльнік, Марк Медведєв, Андрій Шишигін, Костянтин Гуцул та Валентин Рудич.

У міжсезоння «Буковину» поповнили 10 нових футболістів. Четверо з них раніше виступали за чернівецьку команду. Мова йде про воротаря Романа Чопка, півзахисників Тараса Сивку і Євгена Сантрапинських, а також про нападника Василя Палагнюка.

«Мені зателефонував Степан Іванович Маковійчук, запропонував спробувати себе знову в «Буковині». Я погодився, приїхав на перегляд, познайомився з президентом, тренерами, командою, і ми разом вирішили, що я залишуся. Ставлю для себе завдання забити якнайбільше голів», – розповів «Шпальті» Василь Палагнюк.

Василь Палагнюк

Також гравцями основної команди стали молоді футболісти «Буковини» (U-19): захисник Ілля Томнюк та нападник Василь Гакман.

Крім того, склад «Буковини» поповнили:

– 22-річний захисник Владислав Жениленко (пройшов школу полтавської «Ворскли», останній клуб – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні);

– 30-річний захисник Віталій Полянський (виступав у клубах Прибалтики, останній клуб – «Металург» (Запоріжжя);

– 21-річний захисник Ігор Крашневський (вихованець маріупольського футболу);

– 23-річний півзахисник Іван Азаренко (вихованець маріупольського футболу).

Найближчим часом гравцями ФСК «Буковина» мають стати ще троє футболістів, яких поки не заявили на сезон.

Насамкінець керівники, тренери та футболісти «Буковини» закликали чернівчан підтримати команду у матчі 1 туру Другої ліги. 27 липня о 18:00 на стадіоні «Буковина» чернівецький колектив прийматиме ФК «Ужгород».

Фото Ірини Болести

 

Коментарі