Новини

Викладачі ЧНУ з метою співпраці відвідали університет Китаю

Генетики Інституту біології, хімії та біоресурсів побували з робочим візитом у Хуайанському нормальному університеті.

Завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету Роман Волков та професорка кафедри Ірина Панчук на запрошення китайських науковців відвідали Китайську Народну Республіку з робочим візитом. Про це повідомляють на офіційному сайті ЧНУ.

Під час поїздки науковці побували у Хуайаньському нормальному університеті (ХНУ) та інших наукових установах. Головна мета візиту – обговорення напрямків майбутньої співпраці у галузі спільних інтересів: біорізноманіття та еволюція генів рРНК у рослин, молекулярні механізми стресу та адаптації еукаріотичних організмів, популяційна генетика бджіл в Україні та Китаї.

Вам буде цікаво: Які спеціальності найпопулярніші серед абітурієнтів ЧНУ

Для дослідників та студентів Школи наук українські науковці представили доповіді про дослідницьку роботу кафедри молекулярної генетики та біотехнології ЧНУ. Також чернівецькі генетики відвідали воркшоп «Анотація генних родин тваринних та рослинних геномів», який організовувався компанією BGI, та обговорили перспективи спільних досліджень організації геномів деревних видів із науковцями дослідницьких установ Нанджіна та Сіана.

У Пекінському ботанічному саду українські вчені ознайомилися з колекцією плодових і деревних рослин та отримали матеріал для проведення подальших досліджень. Також у рамках візиту здійснили експедицію для збору рослинного матеріалу до Національного природного парку Хуаншань.

 Читайте також: Студенти ЧНУ за програмою обміну можуть поїхати у провідні університети світу

Коментарі