Новини

Як у ЧНУ проходить вступна кампанія

22 липня у цьому ЗВО завершується прийом документів на бакалаврат, 23 – на магістратуру.

Фото “Шпальти”

10 липня у ЧНУ ім. Ю. Федьковича стартувала вступна кампанія 2019. Приймальна комісія чекає тих, хто подає документи на бакалаврат, скорочену форму навчання чи на магістратуру.

У коментарі «Шпальті» відповідальний секретар приймальної комісії Тарас Звоздецький розповів про перебіг вступної кампанії. За його словами, цьогоріч популярними залишаються такі ж спеціальності, як і останніми роками.

«Перелік більш-менш традиційний за останні роки – це право, міжнародні відносини, адвокатура, англійська філологія, комп’ютерні науки. Традиційно щороку все більше отримуємо документи абітурієнтів зі східних, південних, північних областей України. Кількість таких вступників збільшується», – каже він.

Цьогоріч онлайн-заяви популярні, тож черг біля університету майже немає. А сайт працює без збоїв, розповідає Тарас Звоздецький.

«Щодо активності, то вона рівномірна, в середньому щодня отримуємо по 2000 заяв. У вихідні трохи менше», – каже він.

За його словами, найвищий бал ЗНО 200, найменший – 100. Бали різняться залежно від спеціальності. Проте, якщо порівняти з минулим роком, цьогоріч на 15% скоротили кількість бюджетних місць на магістратуру.

«Якщо говорити про бакалаврат, цьогоріч ліцензійний обсяг становить 19006 місць», – додає він.

Нагадаємо, вступна кампанія триватиме до 11 серпня.

Приймальна комісія працює без вихідних:

Прийом документів щодня – з 8:30 до 17:00;

22, 31 липня, 10 серпня  – з 8:30 до 18:00;

У вихідні дні – з 8:30 до 13:00.




 

Коментарі