Як у ЧНУ стартувала вступна кампанія. Фото

Приймальна комісія чекає тих, хто подає документи на бакалаврат, скорочену форму навчання чи на магістратуру.10 липня розпочався прийом заяв та документів у паперовому вигляді до закладів вищої освіти. Так, у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича сьогодні офіційно стартувала вступна кампанія-2019.

Уже з 9:00 абітурієнти зібралися біля центрального корпусу університету, аби подати документи першими. Прийом заяв завершується 22 липня для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО, а 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів. Але, незважаючи на термін у майже два тижні, перший день вступної кампанії традиційно зібрав багато охочих абітурієнтів, тому уникнути черг нині доволі важко. Про це у коментарі «Шпальті» розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ Тарас Звоздецький.

«Від ранку абітурієнтів було не так багато, як ще декілька років тому. Зараз працюємо у посиленому темпі, але, зрозуміло, що невеликі черги є, бо багато хто прийшов одразу у перший день. Якихось довгих затримок у роботі приймальної комісії немає, працюємо злагоджено. Зараз більше заяв подають на скорочену форму навчання і магістратуру, адже для бакалаврів подача електронних заяв стартувала тільки сьогодні о 9:00. Більшість, напевно, вирішила подавати у домашніх умовах електронну заяву, а потім уже пізніше прийти, визначитися і подати паперову. Зараз маємо таких два тижні активного й посиленого режиму. Після цього ще розпочнуться вступні іспити. Тому ось цей місяць – за звичкою, найбільш напружений», – каже Тарас Звоздецький.

Вам буде цікаво: Вступна кампанія-2018: інтерв’ю із відповідальним секретарем приймальної комісії ЧНУ Тарасом Звоздецьким

За словами відповідального секретаря, серед абітурієнтів є ті, котрі бояться самі помилитися під час заповнення електронного кабінету. Тому приходять подавати заяву у паперовій формі.

«Ще не встигла подати документи, але спробую свої сили одразу на декількох спеціальностях. Не знаю навіть, як подавати електронну заяву, тому і прийшла сюди. Просто, аби перестрахуватися і нічого зайвого не «наклацати». Близько години чекаю вже у черзі. Багато проходять туди-назад – є чимало сьогодні людей».

«Подаю заяву в паперовому вигляді, бо самій в електронному варіанті страшно, боюся щось наплутати в інтернеті. У черзі близько пів години, хотілося б, щоб вступників швидше приймали», – розповідають абітурієнти.

Нагадаємо, для вступників на магістратуру прийом заяв та документів розпочався 10 липня і продовжиться до 23 липня.

З 10 липня до 11 серпня  Приймальна комісія працює без вихідних:

Прийом документів щоденно – з 8:30 до 17:00;

16, 22, 31 липня, 10 серпня  – з 8:30 до 18:00;

У вихідні дні – з 8:30 до 13:00.

Як проходить перший день вступної кампанії у ЧНУ, дивіться у фоторепортажі Василя Салиги. 

 

Залишити відгук