Новини

У мережі опублікували перший тизер документального фільму «Соловей співає» авторки з Чернівців

Фільм презентують 9 листопада.

Сьогодні, 16 липня, у мережі опублікували перший тизер документального фільму «Соловей співає», авторкою якого є чернівчанка Леся Воронюк. Прем’єра фільму запланована на 9 листопада цього року. Про це на фейсбук-сторінці написала авторка стрічки.

«Сьогодні – важливий день – вступає в силу Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». А ми публікуємо перший тизер документального фільму  «Соловей співає». Знаю, що вже багато хто з вас чекає на цей фільм. Та насамперед ми його знімаємо для російськомовних в Україні. Українське мовне питання, його генетика і передумови – не унікальні. В Білорусі – аналогічні сценарії. Ми зібрали досвід й інших країн. І не тільки», – написала Леся Воронюк.

Нагадаємо, торік, 9 листопада, у Чернівцях офіційно презентували трейлер документального фільму про лінгвоцид української мови та русифікацію «Соловей співає».

Документальний фільм «Соловей співає» про лінгвоцид української мови та русифікацію. Творці стрічки прагнуть підтвердити фактами, що спілкування російською – вимушений крок, неспростовна вимога радянського тоталітаризму, щоб мати можливість отримати вищу освіту, працювати, не бути заклеймованим «ворожим елементом».

 

 

Коментарі