Новини

У Пруті на Чернівецькому міському пляжі знову не радять купатися. Де можна

Моніторингові дослідження провели на восьми пляжах та у восьми зонах рекреацій області.

Санітарні відхилення у пробах води за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками виявили у воді з річки Прут на Чернівецькому міському пляжі.

Такий результат моніторингових досліджень водойм та ґрунту з місць масового відпочинку населення, який провів Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ.

Так, воду дослідили на восьми пляжах: Чернівецькому міському, що на вул. Донбасівській, 5; у ТРК «Сонячна долина» №1 у селі Магалі, «Сонячний берег» у Боянах та бази відпочинку «Хвиля» у селі  Магалі Новоселицького району; баз відпочинку «Аква – плюс» (село Кам’яна), «Берег любові» у селі Бобівцях та «Рутка» (Великий Кучурів Сторожинецького району); «Каньйон» (село Грушівці Кельменецького району).

А також на восьми зонах рекреацій: на березі річки Дністер у Новодністровську та у селі Репуженцях Заставнівського району; комплексів відпочинку «Услад» та «Вілія» (село Ломачинці  Сокирянського району); біля баз відпочинку «Famіly House» у селі Макарівці, «Водний рай» у Вороновиці, «У Бориса» (село Бернове) та бази-стоянки маломірних суден «Маяк» у селі Дністрівці Кельменецького району.

«Станом на 12 липня 2019 року із зазначених місць масового відпочинку населення досліджено 77 проб води водойм за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, 72 проби – за паразитологічними. Відхилення від санітарних вимог було встановлено у трьох пробах води за санітарно-хімічними показниками, у дев’яти пробах – за бактеріологічними з річки Прут на Чернівецькому міському пляжі», – йдеться у повідомленні лабораторного центру МОЗ.

Також дослідили 30 проб ґрунту за санітарно-хімічними, бактеріологічними, паразитологічними показниками та 18 проб – за вірусологічними. У пробі ґрунту в зоні рекреації села Репужинців Заставнівського району у червні виявили ротавірус.

Нагадаємо, у Чернівцях 3 червня офіційно відкрили міський пляж на річці Прут.

 

Коментарі