Новини

На Буковині замість одинадцяти районів планують утворити три

Усього в Україні можуть скоротити кількість районів майже у п’ять разів.

Фото unsplash.com

У Києві презентували нову модель адміністративно-територіального устрою України. Згідно з нею, замість 490 районів сформують 102. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За цією моделлю у Чернівецькій області мають залишитися три райони, наразі ж їх 11. Імовірними центрами нових районів на карті вказані Сторожинець, Хотин та Чернівці.

Читайте також: Президент України звільнив майже всіх голів райдержадміністрацій Чернівецької області

«Нова система адміністративно-територіального устрою дозволить сформувати якісний менеджмент європейського зразка. Також це дасть можливість не лише побудувати якісну модель управління, а й ефективно використати кошти на місцях, які нині спрямовують на наявні майже пів тисячі райдержадміністрацій», – повідомив Геннадій Зубко.

За його словами, новий субрегіональний рівень дасть можливість збільшити території і кількість жителів районів до 150 тисяч. Це дасть змогу сформувати якісні потужні команди, котрі зможуть координувати, управляти процесами та делегованими повноваженнями від держави.

Вам буде цікаво: «ОТГ – це дитина, якій треба стати на ноги». Тетяна Татарчук про децентралізацію по-буковинськи

Коментарі