Цього місяця у Чернівцях планують розпочати ремонт освітлення алей у парку Шевченка

Вартість капремонту складає 3 мільйони 885 тисяч гривеньЯк раніше писала «Шпальта», у Чернівцях капітально відремонтують освітлення алей у Центральному парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка. Договір від 31 травня, укладений між виконавцем робіт та Департаментом житлово-комунального господарства міської ради, оприлюднили на порталі публічних закупівель «Prozorro». Тендер на проведення ремонту виграло ТОВ «Пожежна будівельна фірма «Схід» з Івано-Франківська.

Вартість капремонту – 3 мільйони 885 тисяч гривень. За ці гроші мають забезпечити якісне освітлення алей парку Шевченка в нічний час. Згідно з договором, планують демонтувати 97 аварійних опор зі світильниками та встановити 145 нових із сучасним LED-освітленням. Також повністю реконструюють мережі із заміною кабелів та трансформаторів. Раніше у Департаменті ЖКГ повідомляли, що ремонт розпочнуть у червні, однак жодних робіт у парку ще не проводили. Як пояснив у коментарі «Шпальті» директор Департаменту ЖКГ Володимир Бешлей, це пов’язано із затяжним оформленням документів.

«Зараз дійсно Департамент уклав договір на заміну освітлення у парку Шевченка. Відповідно, роботи будуть проходити згідно з проектом. Чекаємо всіх дозвільних документів на початок проведення будівельних робіт. Опісля отримання дозволів, як і передбачалося раніше, замінюватимемо старі, поржавілі і непридатні світильники на нові, більш сучасні та енергозберігальні з LED-освітленням», – розповів Володимир Бешлей.

Адміністрація Центрального парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка ж розраховує, що роботи розпочнуть уже найближчим часом, до кінця липня. Зокрема, директор Юрій Венгринюк у коментарі «Шпальті», розповів, що нове освітлення буде більш потужним, тому загалом ділянка буде краще освітленою.

«Якщо зараз увімкнути освітлення, то всі стовпи у нас світяться. Проблема полягає в «антивандальних» ліхтарях, які у нас зараз є. Ми не можемо туди вкрутити лампу більшої потужності, ніж 15 ват. Вона просто туди не вміщається. А інакших «антивандальних» таких у нас нема. Тому зараз проведуть капітальну заміну освітлення. Сподіваємося, воно буде більш потужним і світла буде більше. Сказати, що нині парк погано освітлений, – я так не думаю. Але хотілося би краще, погоджуюся. Однак, якщо пройтися так містом всюди, то ми не такий уже й поганий вигляд маємо на фоні загалу», – розповів Юрій Венгринюк.

Але, як переконаний керівник парку, навіть із новими більш економними LED-світильниками немає змісту, щоб світло горіло всю ніч.

«За освітлення платимо ми, трохи допомагає міська рада. Нема сенсу робити освітлення на всю ніч. Я спілкувався з охороною парку, вони кажуть, що людей після півночі майже немає. А щоб заради двох-трьох світилися сто ліхтарів, це, напевно, не дуже правильно. Тим паче, що парк – це не та територія, через яку людина змушена спеціально пройти. Він не настільки великий, щоб не було як обійти», – сказав Юрій Венгринюк.

Читайте також: Брудні доріжки у парку Шевченка. Чому замулює асфальтне покриття у місці відпочинку.

 

Залишити відгук