Новини

Цього місяця у Чернівцях розпочнуть ремонт освітлення алей у парку Шевченка

97 аварійних опор зі світильниками демонтують, а замість них встановлять 145 нових із сучасним LED-освітленням.

Фото Антоніни Вишневської

У Чернівцях цього місяця планують розпочати капітальний ремонт освітлення алей у Центральному парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка. Відповідний договір від 31 травня, укладений між виконавцем робіт та Департаментом житлово-комунального господарства міської ради, оприлюднили на порталі публічних закупівель «Prozorro». Тендер на проведення ремонту виграло ТОВ «Пожежна будівельна фірма «Схід» з Івано-Франківська.

«Підрядник обіцяє, що в червні ці роботи розпочнуть. Поки є ще низка невирішених організаційних питань, зокрема щодо отримання дозволів», – повідомив у коментарі «Шпальті» директор Департаменту ЖКГ Володимир Бешлей.

За його словами, ця фірма вже проводила схожі роботи на Алеї небайдужості у мікрорайоні «Гравітон».

Вартість капремонту – 3 мільйони 885 тисяч гривень. За ці гроші мають забезпечити якісне освітлення алей парку Шевченка в нічний час. Згідно з договором, планують демонтувати 97 аварійних опор зі світильниками та встановити 145 нових із сучасним LED-освітленням. Також повністю реконструюють мережі із заміною кабелів та трансформаторів. Водночас грошей на облаштування нового освітлення в усьому парку поки немає.

«Почнемо з центральної алеї, а далі залежатиме від наявності фінансування. Наразі є 1,5 мільйона гривень державної субвенції, виділених за сприяння народного депутата Владислава Севрюкова», – розповів Володимир Бешлей.

Директор Департаменту ЖКГ зазначив, що завершити капітальний ремонт освітлення алей у парку імені Шевченка планують до кінця літа.

 

Коментарі