Афіша, Новини

У Чернівцях проведуть акцію до дня народження Олега Сенцова

Це вже сьомий захід у місті в рамках всесвітньої ініціативи #SaveOlegSentsov.

До дня народження Олега Сенцова, 13 липня, на Центральній площі у Чернівцях громадська платформа «ART’N MEDIA» організовує сьому акцію в рамках всесвітньої ініціативи #SaveOlegSentsov. На підтримку українців, яких незаконно утримують у Російській Федерації, окупованому Криму та на території ОРДЛО, а також полонених українських моряків, разом із ГО «Інсайт Чернівці» організатори запрошують небайдужих чернівчан долучитися до флешмобу та підписати власну листівку для політв’язнів.

Як повідомляють, участь в акції візьмуть буковинці: організатори акцій в Італії, чернівецькі журналісти, волонтери, митці.

«Ми анонсуємо глобальний календар подій до всесвітнього дня солідарності з Олегом Сенцовим. У ньому інформація про заходи, які організовують силами небайдужих людей у Києві, Львові, Одесі, Ужгороді, Запоріжжі, Чернівцях, Дніпрі, Лондоні, Люксембурзі, Мюнхені, Берліні, Ризі. Календар буде постійно оновлюватися тут. 13 липня в Олега день народження. І він знову проведе його у колонії на далекій півночі Російської Федерації. Але наша солідарність сильніша, ніж російські тюрми. Тому #SaveOlegSentsov закликає відзначити 13 липня символічною дією», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порожні стільці. Як у Чернівцях провели п’яту акцію в підтримку Олега Сенцова. Фото

Ви можете зробити 13 липня (або в інший день):

– публічну демонстрацію чи флешмоб у вашому місті;
– відкритий показ фільму про Олега Сенцова;
– вуличні читання його книг;
– камерний захід, присвячений Олегові;
– підписання листівок Олегу та іншим політв’язням;
– онлайн-акцію у соціальних мережах;
– будь-які інші речі, які видаються вам доречними.

Початок акції о 13:00.

 

Коментарі