Новини

Порожні стільці. Як у Чернівцях провели п’яту акцію в підтримку Олега Сенцова. Фото

Розмістили стільці, на кожному з яких прикріпили табличку з іменем одного із українських політв’язнів.

15 лютого в Центральному палаці культури Чернівців провели 5-ту акцію під назвою «Порожні стільці». Її організували на підтримку українських політичних в’язнів у Росії, Криму й ОРДЛО, а також полонених українських моряків.

Акцію провели у рамках Всесвітньої ініціативи #SaveOlegSentsov та 23-го Всеукраїнського фестивалю поезії та авторської пісні «ВІРШЕНЬ». Мета фестивалю — популяризація поезії та авторської пісні. «ВІРШЕНЬ» вже 23 роки традиційно проходить у Києві, однак, як переконують організатори, у Чернівцях він може залучити неабияку кількість талановитої молоді також.

Учасники заходу декламували патріотичні вірші, співали пісні та залишали на порожніх стільцях саморобні кораблики з іменами незаконно ув’язнених. Наприкінці акції регіональна координаторка ініціативи #SaveOlegSentsov у Чернівецькій області Ольга-Стефанія Калиновська зачитала поіменно весь список ув’язених, яких утримують в ОРДЛО, Криму та РФ та закликала буковинців бути небайдужими до долі російських політв’язнів.

Довідка

З кінця 1980-х років з ініціативи PEN International порожній стілець символізує автора, який не може бути присутнім на певній події через ув’язнення, затримання, зникнення, загрозу життю чи вбивство. Відтоді 15 листопада в усьому світі є Днем ув’язненого письменника, з нагоди якого в різних містах, де діє ПЕН, відбуваються правозахисні акції та перформанси.

Фото Ірини Болести

 

 

 

 

 

 

Коментарі