Новини

Бюджет ініціатив. У Чернівцях продовжать прийом проектів для участі в програмі

Наразі подали 35 проектів, конкуренція невелика.

Прийом проектів на конкурс «Бюджет ініціатив чернівчан» продовжать до 7 липня. Відповідне розпорядження готують у міській раді. Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

Раніше кінцевий термін подачі проектів був 30 червня.

«Наразі подали 35 проектів. Серед них багато медичних та про встановлення підземних контейнерів для сміття. Також готують проект з облаштування у місті кімнати матері та дитини», – розповіла у коментарі «Шпальті» головна спеціалістка відділу зв’язків із громадськістю Чернівецької міської ради Христина Помагаєва.

Нагадаємо, проект можуть подати чернівчани, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь у розвитку міста та мають цікаві ідеї.

Його автором повинен бути громадянин України, який досяг 14-річного віку. Кожен ініціатор може подати лише один проект. Зробити це можна онлайн через всеукраїнську платформу «Громадський бюджет». У паперовому вигляді проекти приймають у ЦНАПі на вулиці Героїв Майдану, 7 та його філії на Івана Підкови, 2. Детальні вимоги до проектів можна переглянути у відповідному положенні.

Цьогоріч «Бюджет ініціатив чернівчан» зазнав змін. Зокрема змінилися граничні суми для фінансування проектів. Відтепер вони розподіляються на такі категорії:

– малий проект від бюджетних організацій (бюджет до 699 999 гривень);

– малий проект від громадськості (бюджет до 699 999 гривень);

– великий проект від бюджетних організацій (бюджет від 700 тисяч до 3 мільйонів гривень);

– великий проект від громадськості (бюджет від 700 тисяч до 3 мільйонів гривень).

Коментарі