Новини

У водоймах Буковини холери не виявили. Де можна купатися

Не рекомендують купатися у річці Прут на міському пляжі Чернівців.

Спеціалісти Держпродспоживслужби взяли проби води та провели моніторингові дослідження з місць відпочинку у Чернівецькій області. За їхніми результатами, станом на 20 червня у пробі ґрунту у зоні рекреації села Репужинців на Заставнівщині виявили збудник ротавірусу. Також не рекомендують купатися у Пруті на міському пляжі. Холери у водоймах області спеціалісти не виявили. Про це повідомляють на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

«Станом на 20 червня 2019 року із зазначених вище місць масового відпочинку населення досліджено 48 проб води водоймищ за санітарно-хімічними, бактеріологічними та паразитологічними показниками. Відхилення від санітарних вимог було встановлено у трьох пробах води за санітарно-хімічними показниками, в шести пробах – за бактеріологічними з річки Прут на Чернівецькому міському пляжі», – йдеться у повідомленні.

Крім того, досліджено 25 проб води водоймищ за вірусологічними показниками та 12 проб – на наявність холероподібних вібріонів. Результати досліджень негативні.

«Досліджено 21 пробу ґрунту за санітарно-хімічними, бактеріо-логічними, паразитологічними показниками та 17 проб – за вірусологічними. У пробі ґгрунту в зоні рекреації села Репужинців Заставнівського району було виявлено збудник ротавірусу. За результатами проведених лабораторних досліджень фахівці Центру не рекомендують купатися у річці Прут на пляжі м. Чернівців», – ідеться у повідомленні.

Вам буде цікаво: Купатися заборонено. У Чернівцях офіційно відкрили міський пляж на Пруті. Фото

Де взяли проби води та можна купатися:

– ТРК «Сонячна долина» №1 у селі Магалі;

– «Сонячний берег» у селі Боянах;

– бази відпочинку «Хвиля» у Магалі Новоселицького району;

– бази відпочинку «Аква-плюс» у селі Кам’яній;

– «Берег любові» у Бобівцях;

– «Рутка» у Великому Кучурові Сторожинецького району;

– комплекс відпочинку «Вілія» у селі Ломачинцях Сокирянського району;

–  три зони рекреацій на березі річки Дністер у Новодністровську;

– комплекс відпочинку «Услад» у селі Ломачинцях Сокирянського району.

Нагадаємо, днями у Дністрі на території Молдови виявили холероподібний вібріон.

 

Коментарі