Новини

Фільм «Віддана», в якому задіяні сотні чернівчан, завершили знімати

Навесні зйомки декількох сцен стрічки проходили в Чернівецькому муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської.

В Україні завершили зйомки художнього фільму «Віддана». Про це повідомили на офіційній фейсбук-сторінці кінострічки. Нагадаємо, частину фільму за мотивами роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія» навесні знімали у Чернівцях. Упродовж трьох днів на знімальний майданчик перетворився муздрамтеатр імені Ольги Кобилянської. Тут відтворили атмосферу та шарм початку ХХ століття, а до зйомок долучили близько 400 чернівчан-акторів масових сцен.

«На жаль, в самому місті, на натурі, ми не знімали, тому Чернівці як кінолокацію не встигли відчути. А театр прекрасний, унікальний. Я дуже щаслива, що вдалось його зафільмувати», – розповіла в коментарі «Шпальті» режисерка «Відданої» Христина Сиволап.

Як проходили зйомки у Чернівцях, можна переглянути тут.

Фото спільноти “Віддана” Чернівці

Стрічка стала одним із найбільш масштабних та вишуканих проектів українського кіно.

«Позаду – неймовірна кількість роботи, безсонних ночей, пошуків, підготовки, виснажливих знімальних змін, але й багато радощів від творчості, натхнення та створення чогось нового та надзвичайно красивого», – написали на фейсбук-сторінці «Відданої».

Загалом зйомки фільму тривали 30 днів у Києві, Чернівцях, Білій Церкві та Ніжиловичах. У творенні стрічки взяли участь 34 основні актори, 500 акторів масових сцен та 4 дублери головної героїні.

Фото спільноти “Віддана” Чернівці

Усі події фільму відбуваються у Станіславі (нині Івано-Франківськ). Головні ролі виконують Роман Луцький («Брати. Остання сповідь», «Сторожова Застава»), Алеся Романова («Школа»), а також польська актриса Маріанна Янушевич. Вона зіграла служницю Стефанію Чорненьку, від імені якої ведеться розповідь. У зйомках у чернівецькому театрі взяли участь Наталія Васько («Гніздо горлиці», «Крути 1918») та Катерина Кухар. Відома балерина грає роль артистки театру, яка виконує складний постановочно-танцювальний трюк.

Тепер творча група фільму береться за етап постпродакшну. Як повідомила «Шпальті» режисерка Христина Сиволап, у широкому прокаті в українських кінотеатрах «Віддана» з’явиться орієнтовно навесні 2020 року.

Фото спільноти “Віддана” Чернівці

Фото спільноти “Віддана” Чернівці

Коментарі