Новини

У чернівецькому театрі три дні знімали фільм «Віддана». Фото

Окрім відомих артистів, до зйомок долучилися близько 400 чернівчан-акторів масових сцен.

З 30 квітня по 2 травня у Чернівцях відбувалися зйомки українського художнього фільму «Віддана». Кіно знімає компанія FILM.UA за мотивами роману відомої письменниці Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Режисерка стрічки – 27-річна Христина Сиволап. Це її повнометражний дебют, хоча у доробку вже є три серіали та декілька «короткометражок».

У Чернівцях упродовж трьох днів на знімальний майданчик перетворився муздрамтеатр імені Ольги Кобилянської. Тут відтворили атмосферу та шарм початку ХХ століття.

«Чернівецький театр ідеально підходить – він не такий масштабний, як у Львові чи Києві. Водночас він надзвичайно красивий і збережений таким, як був колись», – сказала Христина Сиволап у коментарі «Шпальті».

Усі події фільму відбуваються у Станіславі (нині Івано-Франківськ). Головні ролі виконують Роман Луцький («Брати. Остання сповідь», «Сторожова Застава»), Алеся Романова («Школа»), а також польська актриса Маріанна Янушевич. Вона зіграла служницю Стефанію Чорненьку, від імені якої ведеться розповідь.

«Сценарій кінострічки – це суб’єктивний погляд головної героїні. По суті, весь фільм ми бачимо її очима, і немає жодної сцени, де вона не присутня. Усе проходить через неї, крізь призму її сприйняття. А всі інші персонажі видаються такими чи іншими, тому що вона їх так бачить», – розповіла режисерка фільму.

Також у зйомках у чернівецькому театрі взяли участь Наталія Васько («Гніздо горлиці», «Крути 1918») та Катерина Кухар. Відома балерина грає роль артистки театру, яка виконує складний постановочно-танцювальний трюк.

Долучилися до зйомок і близько 400 чернівчан-акторів масових сцен. Вони зіграли містян, які прийшли до театру. Зйомки за участю «масовки» тривали з 9:00 до 22:00.

«Чернівецька «масовка» зовсім не така, як київська. Кияни зазвичай – професійні актори масових сцен. Вони чітко знають, що потрібно робити, які нюанси – наприклад, що під час дублів не можна розмовляти, а тільки імітувати розмову. А чернівчани цього не знають, вони щирі у своїх реакціях, і це прикольно», – зазначила Христина Сиволап.

За словами режисерки, наразі відзняли близько третини фільму. У широкому прокаті в українських кінотеатрах «Віддана» з’явиться на початку 2020 року.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі