Новини

Коли у Чернівцях відкриють кіномистецький центр Миколайчука

Наразі там мають завершити зовнішні роботи.

Відреставрований кіномистецький центр імені Івана Миколайчука у Чернівцях планують здати в експлуатацію до кінця липня. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця управління капітального будівництва Чернівецької міської ради Василина Маковійчук.

Дату завершення робіт на об’єкті знову перенесли. Адже раніше хотіли завершити їх до річниці з дня народження актора, 14 червня.

«Ми ще раніше знали, що не встигаємо. Бо є затримки з постачанням матеріалів та фінансуванням. Тому наступна дата, на яку ми орієнтуємося, – кінець липня», – розповіла Василина Маковійчук.

Наразі на завершення робіт із реконструкції центру не вистачає 3680 млн гривень.

«Міський голова звернувся до народних депутатів та уряду з проханням виділити кошти на завершення кіноцентру. Також ми подали запит на фінуправління, аби внести фінансування до міського бюджету на липень. Думаю, кошти знайдуть, якщо не з державного бюджету, то з міського», – каже Василина Маковійчук.

Керівниця містобудівного комплексу зазначила, що роботи на об’єкті не припиняють. Адже на рахунках у Департаменті ще є частина неосвоєних коштів, і підрядник виконує роботи наперед.

Також на стіні біля кіномистецького центру невдовзі намалюють мурал.

«Це буде великий портрет Івана Миколайчука на цілу стіну. Виготовлятимуть його кращі майстри України і сподіваються, що він стане кращим в Україні», – розповіла керівниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко.

Вона зазначила, що ще 2017 року рішенням сесії мерії ухвалили концепцію розвитку культури на 2018-2021 роки. У планах було створення стінописів видатних особистостей краю. Щороку на це закладають кошти у бюджеті міста. Перший мурал (Івана Миколайчука) не змогли реалізувати торік, оскільки не була підготовлена для роботи стіна біля кіномистецького центру. Наразі її підготували, а тому планують, що мурал буде до кінця літа.

Нагадаємо, ремонтні роботи всередині кіномистецького центру на етапі завершення. Зовнішні ще тривають. Однак для закінчення ремонту потрібно ще понад 3,5 млн гривень. Загальна кошторисна вартість об’єкта – понад 41 млн гривень.

 

Коментарі