Новини

7 місць у Чернівецькій області, де можна купатися і відпочивати біля води

Місця для масового відпочинку визначили фахівці.

Спеціалісти зробили проби води та вивчили місця відпочинку у  Чернівецькій області, де можна безпечно провести час біля водойм.

За результатами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, станом на 14.06.2019 на Буковині є 7 безпечних пляжів, де можна відпочивати.

Купатися дозволено у таких місцях:

  1.  Чернівецький міський пляж;
  2. «Берег любові», с.Бобівці;
  3. «Аква-Плюс», с.Кам’яна;
  4. «Рутка», с. Великий Кучурів Сторожинецького району;
  5.  «Сонячний берег», ТРК «Сонячна долина», ПП Родничок Тревел», с.Бояни;
  6.  Пляж №1 ТРК «Сонячна долина», ПП Родничок Тревел» с.Бояни;
  7. «Хвиля», с. Магала Новоселицького району.

За результатами обстежень встановили, що тут дотримуються санітарних вимог та створені умови для безпечного відпочинку населення.

«Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводить моніторинг води водоймищ та ґрунту в місцях масового відпочинку населення (пляжах) та водних об’єктах рекреаційного призначення (зон рекреацій) на території Чернівецької області. Так, за їхніми даними, було досліджено 36 проб води водоймищ за санітарно-хімічними, бактеріологічними, паразитологічними показникими та 22 – за вірусологічними. За результатами лабораторних досліджень, відхилення від санітарних норм встановили лише в 3 пробах води водоймищ з річки Прут на Чернівецькому міському пляжі (протоколи досліджень від 31.05.2019 року).

А також дослідили 18 проб ґрунту за санітарно-хімічними, бактеріологічними, паразитологічними показникими та 17 – за вірусологічними, відхилення від санітарних норм встановили лише в зоні рекреації у с. Репужинцях Заставнівського району (виявили збудник ротавірусу). Робота в цьому напрямку продовжується», – йдеться на сайті управління.

Нагадаємо, на міському пляжі на річці Прут купатися заборонено. Вода брудна та не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам для плавання.

 

Коментарі