Новини

Театральний сезон у Чернівцях закриють прем’єрою Мольєра

Нову виставу можна буде побачити вже у наступні вихідні. 

23 червня відбудеться офіційне закриття 88 театрального сезону в Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської. Традиційно актори завершать театральний сезон прем’єрною виставою.

22 та 23 червня зіграють нову виставу «Скапен-штукар».

Це п’єса відомого французького комедіографа 17 століття Жана Батіста Мольєра у перекладі Ірини Стешенко. В оригіналі тексту вказано, що дія відбувається у Неаполі.

 «Енергійний, відважний і вправний, але водночас спритний, хитрий і розважливий, який не зупиниться ні перед чим, щоб досягти мети. І головне – зробить це весело і з усмішкою, бо він надзвичайний жартівник, який уміє створити ефекти, розраховані на те, щоб вразити уяву багатьох. Саме таким є Скапен — головний персонаж відомої п’єси французького комедіографа 17-го століття Мольєра.

Допомогти закоханим тоді, коли родичі проти їхнього шлюбу? – Будь ласка! Помирити батьків і дітей? – Немає проблем! Добути молодятам фінансову незалежність? – Дрібниці! А головне – зробити це так, щоб врешті-решт усі були  задоволені, а самому тим часом, замість побоїв і докорів, отримати визнання і нагороду. 

Після його витівок немає жодних сумнівів, що наш герой здатен ще на безліч інших штук, а все через те, що він Скапен-штукар!», – анонсують у театрі.

Головну роль у виставі грає Дмитро Леончик. Ставить спектакль запрошений режисер Дмитро Гусаков, головний режисер Хмельницького драмтеатру ім. М. Старицького. Раніше він працюав із чернівецькими акторами і ставив у нашому театрі виставу «Дванядцята ніч, або Як собі хочете».

Жанр вистави – фарс на дві дії. Спектакль ітиме більше двох годин.

Квитки на виставу можна придбати  у касі та на сайті театру чи замовити кур’єрську доставку.

Коментарі