Військовий капелан презентував у Чернівцях 40 фоторобіт, зроблених у зоні ООС

Виставка має назву «Герої не вмирають. Обличчя війни».

У Чернівецькій ОДА діє виставка «Герої не вмирають. Обличчя війни». Її презентували 12 червня до зустрічі 300 героїв-десантників, які повернулися до Чернівців.

Виставку створили з фотографій отця військового капелана, священника Княжого храму Святого Миколая Чудотворця (ПЦУ) у Львові Андрія Дуди. Він безпосередньо зіштовхується з проблемами бійців, адже служить військовим капеланом та займається волонтерством.

Ініціаторка виставки, депутатка облради Лілія Бортич, у коментарі «Шпальті» розповіла, що на експозиції представили понад 40 фоторобіт, зроблених у зоні ОСС.

«Священник отець Андрій з 2015 року був військовим капеланом і постійно їздив на ротацію до нашого батальйону. На виставці презентували також фото військових із тваринками, які підтримують їх на війні», – сказала вона.

Відкриття виставки відбулося у Конгрес холі у Вільнюсі (Литва) за участю міністра оборони Литви та посла України в Литві. Також її презентували у музеї «Арсенал» у Львові та військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Окрім цього, виставка побувала у різних містах Канади та Польщі.

Читайте також: Страшно, коли навколо тиша. Репортаж із зони ООС

«Це виставка про наше буття. У цих світлинах – історія нашої країни. Це історія вільних людей, які на Сході утверджують нашу свободу», – йдеться у повідомленні організаторів.

Фото Ірини Болести

 

Залишити відгук