Новини

На стадіоні «Буковина» впродовж тижня не можна буде бігати

Головна спортивна арена Чернівців приймає всеукраїнські змагання зі стрільби з лука.

До 18 червня стадіон «Буковина» буде зачинений для бігунів. Це пов’язано з тим, що головна спортивна арена Чернівців приймає змагання зі стрільби з лука – етап Кубка України та чемпіонат України серед кадетів.

Як розповів у коментарі «Шпальті» директор стадіону «Буковина» Ігор Наболотний, його зачинили з міркувань безпеки.

«Ми нічого нового не придумували – як і минулого та позаминулого років, зробили це для безпеки тих людей, які збираються бігати. По-перше, на доріжках розміщені намети та парасолі для лучників. По-друге, впритул до доріжок стоять величезні і важкі щити. І, не дай Бог, якась дитина зачепить їхні опори та перекине щит на себе – хто буде за це відповідати?» – повідомив Ігор Наболотний.

За його словами, у Чернівцях не так часто відбуваються престижні всеукраїнські змагання, тому охочим побігати доведеться упродовж тижня позайматися в іншому місці.

«Зважаючи на покриття доріжок на стадіоні, то альтернативою для бігунів може бути все місто. У нас покриття ще 1980-го року. Воно вже таке, як бетон, тому різниці між бігом на стадіоні і в парку, на мою думку, немає», – сказав Ігор Наболотний.

Окрім цього, директор стадіону «Буковина» розповів про освітлення спортивного об’єкта у вечірній час.

«У нас автоматична система ввімкнення/вимкнення освітлення, людський фактор ми забрали. Спеціальний автомат за таймером вимикає світло рівно тоді, коли закінчує свою роботу стадіон, тобто о 22:00. Освітлення могло не працювати хіба тоді, коли не було електроенергії в місті», – повідомив він.

Вам буде цікаво: П’ятирічна чернівчанка пробігла 21 кілометр на Львівському півмарафоні

 

Коментарі