Новини

П’ятирічна чернівчанка пробігла 21 кілометр на Львівському півмарафоні

Маленька Глорія Польова впоралася з дистанцією за 3 години 40 хвилин і 23 секунди.

У неділю у Львові відбувся півмарафон «Molokiya Lviv Half Marathon». У ньому взяли участь понад 3500 учасників, серед них і чернівчанин Павло Польовий з 5-річною дочкою. Маленька Глорія пробігла перший у своєму житті 21 кілометр за 3 години 40 хвилин і 23 секунди.

Як розповів у коментарі «Шпальті» Павло Польовий, на марафоні були представлені дитячі забіги на 100 м, 500 м і на 1 км. Глорія ж разом із татом пробігла дорослий повноцінний півмарафон.

«Глорія була заявлена на один кілометр. Але, оскільки до її старту було ще достатньо часу, я вирішив взяти її з собою на 21 км. І вона з легкістю їх подолала. Їй всю дорогу аплодували та підтримували. Думаю, це її мотивувало», – каже він.

Павло Польовий розповідає, що вперше Глорія взяла участь у забігу у 2013 році, коли їй було 23 дні.

«Тоді вона була ще у візочку. У 3 роки вперше пробігла 2 кілометри. Вона була тоді здебільшого на руках, на плечах. Менше місяця тому брали участь у Чернівецькому півмарафоні. Глорія пробігла 5 кілометрів. Загалом ми беремо активну участь у «Буковинській милі» і «Забігу миру».  Напевно, вже взяли участь у 10 забігах», – каже він.

За словами Павла Польового, вони стежать за такими спортивними подіями.

«Цієї неділі марафон у Тернополі. Там бігатимемо 10 кілометрів. Якщо можливо, будемо долучатися до всього подібного. Зараз планую звернутися до професійного тренера з проханням «поставити» їй правильність руху, дихання, положення тіла під час бігу», – розповів Павло Польовий.

Нині дівчинка активно займається верховою їздою, плаванням та гімнастикою. Двічі стрибала з парашутом, тричі підіймалася на Говерлу.

Вам буде цікаво: Більше тисячі учасників. Як пройшов Чернівецький півмарафон. Фото

Фото Павла Польового

Коментарі