Новини

Бюджет ініціатив. Чернівчан навчатимуть писати проекти для участі в програмі

Містяни, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь у розвитку міста та мають цікаві ідеї, можуть подати свої проекти до 30 червня.10 червня для всіх охочих містян відбудеться тренінг із написання проектів для участі в програмі «Бюджет ініціатив чернівчан».

Захід розпочнеться о 16:00 в 105 кабінеті Ратуші (площа Центральна,1).

Наразі у Чернівцях триває четвертий конкурс «Бюджет ініціатив чернівчан». Містяни, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь у розвитку міста та мають цікаві ідеї, можуть подати свої проекти до 30 червня. Ідеї, які наберуть найбільше голосів, реалізують за кошти міського бюджету в 2020 році. 

Читайте також: У Чернівцях розпочали прийом проектів Бюджету участі

Нагадаємо, що депутати Чернівецької міської ради під час сесії внесли зміни та доповнення до Положення про Бюджет ініціатив чернівчан (бюджет участі). Зокрема збільшили граничні суми фінансування проектів.

Відтепер щодо великих проектів обсяг фінансування становитиме від 700 тисяч до 3 мільйонів гривень (раніше – від 300 тисяч до 1 мільйона). Відповідно, обсяг фінансування малих проектів – до 699,999 тисяч гривень (раніше – до 299,999 тисяч).

Довідка

Бюджет ініціатив чернівчан (бюджет участі) – це місцева бюджетна програма, що базується на місцевій ініціативі – формі безпосереднього волевиявлення жителів Чернівців. Вона впроваджує інноваційні механізми залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету та спрямована на демократичний процес обговорення територіальною громадою окремих напрямків використання бюджетних коштів. Гроші Бюджету ініціатив чернівчан спрямовують на реалізацію проектів, які надійшли від них та які здобули найбільшу підтримку серед населення шляхом рейтингового голосування.

Коментарі