Новини

Автобуси на маршруті №9 продовжують курсувати

Нині вивчають, чи зможуть нові тролейбуси вмістити всіх пасажирів.

Як раніше повідомляла «Шпальта», з 6 червня у Чернівцях почали курсувати нові тролейбуси на автономному ходу. Їхній маршрут поєднує Гравітон та Соборну площу. Хоча й раніше офіційно повідомляли, що через закінчення договору з приватним перевізником автобуси №9 ліквідують, нині вони продовжують курсувати. Це зробили для того, аби ретельніше вивчити кількість пасажирів та зрозуміти, чи зможуть нові тролейбуси вмістити всіх містян. Про це у коментарі «Шпальті» розповів заступник міського голови Володимир Середюк. За його словами, такі зміни проходять в експериментальному режимі.

«Нині ми не готові відмовитися від автобусів повністю. Зараз запустили і 9-ку, і 9А та вивчаємо необхідність автобусів на цих маршрутах. Упродовж декількох днів приймемо рішення, чи продовжувати, чи скасовувати маршрутку, залишаючи тільки тролейбуси. У попередніх планах у нас не було такого, щоб водночас однаковим маршрутом курсували і тролейбус, і автобус. Хотіли однозначно скасовувати маршрутки. Але нині ретельно вивчаємо пасажиропотік», – розповів посадовець.

Також Володимир Середюк зазначив, що є імовірність курсування «дев’ятки» впродовж усього червня.

«Якщо побачимо, що тільки тролейбуси справляються, заберемо маршрутки №9, залишимо 9 А. Зараз розглядаємо варіант, що на момент ремонту Руської та скасування тролейбусів-«двійок» залишимо і тролейбуси, й автобуси за маршрутом №9. Або ж просто збільшимо кількість маршруток №9А», – сказав чиновник.

Нині маршрут №9 «Гравітон»-проспект Незалежності» продовжили до площі Соборної. На маршруті працює три автобуси.

 

Коментарі